Du kaukėti lietuviai švarino Tailando bankomatus

Tailando kurortinio Patajos miesto policija sugavo du lietuvius, bandžiusius išgryninti pinigus iš padirbtų banko kortelių. Kaip rašo pattayadailynews.com, tai lietuvių tautybės asmenys, gimtojoje šalyje dirbantys su tarptautine vagių gauja. Tailande viešintys lietuviai apsimetę turistais iš padirbtų banko kortelių bandė išgryninti pinigus Patajos ir aplinkinių Čonburio provincijos miestų bankomatuose. Įkliuvę lietuviai – 22 m. Marius Giedriūnas ir 20 m. Dangis Valkauskas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2012, 3:52 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:39 PM

Policija pateikė įrodymus – 30 elektroninių kortelių su magnetine juostele, panašių į banko korteles, dvi juodas kepures su snapeliais, žalią kaukę ir 560 JAV dolerių grynaisiais, taip pat vaizdo stebėjimo kameros nuotrauką, kurioje užfiksuota, kaip įtariamieji naudojasi padirbta banko kortele prie bankomato.

Policijos pareigūno Panya Mameno teigimu, įtariamieji suklastotas korteles atsivežė iš Lietuvos, kur nusikalstama gauja jas gamina. Lietuviai atskrido į Tailandą ir nusitaikė į Patajos, Amphur Sriracha ir Amphur Sattahip regionus.

Atvykę į Tailandą lietuviai tris dienas bandė išsigryninti pinigus šių trijų regionų bankomatuose. Bet ne visi bankomatai pinigus jiems davė.

Nusikaltėliai buvo sučiupti po to, kai bankomate prie SCB banko Patajoje vienas iš įtariamųjų, užsidėjęs žalią plastikinę kaukę, bandė pasinaudoti padirbta kortele. Jį pastebėjęs banko pareigūnas pranešė policijai. Policija lietuvius areštavo autobuse, kuriuo jie ketino vykti iš Patajos į Bankoko oro uostą ir iš ten skristi atgal į Lietuvą.

Policija nuvežė juos į sulaikymo centrą, įtardami tarptautiniu nusikaltimu. Jie susisiekė su daugybe bankų pareigūnų, kad surinktų įrodymus apie neteisėtus pinigų išgryninimus.

Paaiškėjo, kad lietuviai padirbtomis banko kortelėmis bankomatuose naudojosi iš viso 149 kartus. Apžiūrėjusi jų nuomojamą kambarį Patajoje, policija rado daug padirbtų banko kortelių – teigiama, kad jas pagamino gauja, kuri ir paaiškino, kaip neteisėtai išsigryninti pinigus. Už tai įtariamieji sutiko gaujai Lietuvoje atiduoti 40 proc. savo išsigrynintų pinigų.

Lietuviai sakė nusitaikę į Tailandą dėl dažnų pranešimų apie nusikaltėlius, Tailande, ypač Patajoje, suimtus besinaudojančius padirbtomis banko kortelėmis. Kadangi jiems pasirodė, kad nusikaltimai bankomatuose čia tokie populiarūs, jie tikėjosi lengviau išsisukti nepastebėti. Iš Lietuvos jie atsivežė ir plastikinę kaukę. Tačiau jų nusikalstama eopėja tęsėsi vos tris dienas, ir būtent kaukė buvo jų demaskavimo priežastis.

Tailando policijos atstovas ragino gyventojus padėti sustabdyti tokio pobūdžio nusikaltimus ir pranešti apie prie bankomatų įtartinai besielgiančius asmenis, ypač, jeigu tai užsieniečiai, kurie bando maskuotis ar slėpti savo veidus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų