Visureigio gaudynėse - pasieniečių šūviai ir bėglio skrydis į upelį

Visureigio gaudynėse pasienyje neišvengta pasieniečių šūvių iš tarnybinių ginklų. Gaudynės baigėsi įtartino automobilio skrydžiu į upelį.

Pasieniečiai vaikėsi "BMW X5".<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai vaikėsi "BMW X5".<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 27, 2012, 1:12 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:33 PM

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės pareigūnai gavo informacijos iš kolegų Lenkijoje, kad į Lietuvą gali važiuoti įtartinos transporto priemonės, kurias reikėtų patikrinti.

Keliolika minučių po vidurnakčio Kalvarijos užkardos patruliai ties Vilkaviškio rajono Gražiškių kaimu pastebėjo dideliu greičiu važiuojantį visureigį „BMW X5“ vokiškais valstybiniais registracijos numeriais.

Mašiną VSAT pareigūnai stabdė krivūle bei šalikelėje stovėjusio tarnybinio visureigio garso bei šviesos signalais. Visureigio vairuotojas sustojo už maždaug 100 metrų. Tačiau vos tik link sustojusios mašinos ėmė artėti pasieniečiai, visureigio vairuotojas staiga pajudėjo atbuline eiga ir pamėgino partrenkti VSAT pareigūnus bei taranuoti jų automobilį.

Į šalį spėję atšokti VSAT patruliai panaudojo tarnybinius ginklus - tamsoje į tolstančio automobilio padangas buvo paleisti 7 šūviai.

Bėglys dideliu greičiu nuvažiavo Klampučių kaimo link, tačiau už 4 kilometrų išvydo pasieniečiams į pagalbą skubantį Vilkaviškio policijos ekipažą.

Visureigio vairuotojui teliko sukti nuo kelio. Gaudynės baigėsi, kai dideliu greičiu laukais lėkęs „BMW X5“ įskriejo į Širvintos upelį. Tamsa pasinaudojęs mašinos vairuotojas spėjo iššokti iš vandens semiamos mašinos ir pasislėpė. Iki salono paniręs vandenyje automobilis liko upelyje.

Penktadienio rytą pasieniečiai į pagalbą pasitelkė traktorių ir mašiną ištraukė. Paaiškėjo, kad užsiblokavusi jos greičių dėžė.

Visureigio duomenis pasieniečiai patikrino informacinėse bazėse bei nustatė, kad „BMW X5“ yra pavogtas Vokietijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.