Kedžiai atvyko į apklausą prokuratūroje, bet parodymų nedavė

Antradienio rytą į Panevėžio apygardos prokuratūrą apklausai atvyko kauniečiai Laimutė ir Vytautas Kedžiai. Garbaus amžiaus porą, kuriai jau anksčiau pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolio veiklai per nesėkmingą jų mažametės anūkės perdavimo motinai operaciją kovo mėnesį Garliavoje, atlydėjo žentas – advokatas Aidas Venckus. Tiesa, kauniečiai Panevėžyje neužsibuvo – Kedžiai pasinaudojo įstatymų numatyta galimybe ir atsisakė duoti parodymus.

L. ir V. Kedžiai Panevėžio apygardos prokuratūroje neužsibuvo – atsisakę duoti parodymus, kartu su juos ginančiu žentu A. Venckumi išvyko.<br>R. Stundžienė
L. ir V. Kedžiai Panevėžio apygardos prokuratūroje neužsibuvo – atsisakę duoti parodymus, kartu su juos ginančiu žentu A. Venckumi išvyko.<br>R. Stundžienė
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 7, 2012, 3:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:58 PM

L. ir V. Kedžiai į Panevėžio apygardos prokuratūrą atvyko 10 val., nors prokurorai juos į apklausą kvietė nuo 9 val. Apklausą nukelti valanda vėliau paprašė A. Venckus, išvakarėse paskambinęs į prokuratūrą.

Vis dėlto apklausti Kedžių poros dėl įvykių jų namuose kovo 23 dieną pareigūnams nepavyko. Dalyvaujant juos ginančiam žentui A. Venckui, jie pasirašė atsisakantys duoti parodymus.

Apklausti Kedžius panevėžiečiams prokurorams nepavyko ir liepos 20 dieną. Tądien į Panevėžio apygardos prokuratūrą atvykusiems sutuoktiniams buvo pareikšti įtarimai dėl trukdymo antstolio veiklai, tačiau duoti parodymus jie tuomet atsisakė, nes juos ginantis žentas A. Venckus išėjo atostogų.

Su susirinkusiais žurnalistais Kedžiai nebendravo. Pasikalbėti išeidamas iš prokuratūros sustojo tik A. Venckus. Jis paaiškino, kad uošviai pasinaudojo galimybe atsisakyti duoti parodymus.

Paklaustas, ar pagrįsti jo ginamiesiems pateikti įtarimai dėl trukdymo antstolio veiklai per nesėkmingą mažametės perdavimo motinai Laimutei Stankūnaitei operaciją, advokatas atsakė neigiamai. „Mano supratimu, nepagrįsti įtarimai. Yra vaizdo medžiaga, visa Lietuva matė, kas ten vyko“, – sakė A. Venckus.

Antradienio popietę į Panevėžio apygardos prokuratūrą kviečiama ir A. Venckaus žmona, buvusi teisėja Neringa Venckienė. Jau penktą kartą kviečiama į apklausą N. Venckienė neatvyks ir vėl. Pasak A. Venckaus, žmona serga, jai pratęstas nedarbingumo pažymėjimas.

N. Venckienei prokurorai ketina pareikšti įtarimus dėl trukdymo antstolio veiklai, pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarbos teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymo ir dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis. Tačiau kol kas nei pareikšti įtarimų, nei jos apklausti pareigūnams nepavyko.

Pirmosios apklausos išvakarėse, liepos 2 dieną, N. Venckienė atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta kelio operacija, o po jos iki šiol kaunietei tebetęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

Nedarbingumo pažymėjimą turi ir N. Venckienės teta Audronė Skučienė. Pastaroji, aktyviai dalyvavusi kovo 23 dienos įvykiuose, taip pat kol kas nėra apklausta. Į Panevėžio apygardos prokuratūrą kviesta liepos 20 dieną, ji atsiuntė pažymėjimą, kad dėl atliktos kojos venų operacijos turi nedarbingumo pažymėjimą.   Neseniai Panevėžio apygardos prokurorai raštu informavo A. Skučienę, kad į jos namus Kauno rajone atvyks rugpjūčio 9 dieną. Jai ketinama pareikšti įtarimus ir, jei bus galimybių, apklausti. Jei moteris neturės pasisamdžiusi advokato, esant pageidavimui jai bus skirtas valstybinis gynėjas.

Paklaustas, kaip vertina prokurorų sprendimą patiems vykti pas A. Skučienę į namus, A. Venckus neslėpė ironijos. „Gal ką praleidau, gal Baudžiamojo proceso kodeksas pasikeitė, kol aš dvi savaites atostogavau? Man neteko girdėti, kad prokurorai atlėktų procesinių veiksmų atlikti pas ligonį į namus“, – pareiškė kaunietis teisininkas.

Į klausimą, ar žmonos giminaitė A. Skučienė neprašė jo būti ir jos advokatu, nesutikęs atsakyti A. Venckus atsisveikino ir kartu su uošviais išvažiavo.

Teisininkai, lrytas.lt paprašyti pakomentuoti, ar iš tiesų ikiteisminį tyrimą atliekantys prokurorai negali nedarbingumo lapelį turinčio asmens apklausti namuose, patvirtino, kad Baudžiamojo proceso kodeksas tokią galimybę numato. Tiesa, tokiu būdu apklausos vyksta gana retai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.