Panevėžį sujudino pranešimas apie „Senukuose“ padėtą sprogmenį

Šeštadienį melaginga informacija apie padėtą sprogmenį Panevėžio prekybos centre „Senukai“ kelioms valandoms sutrikdė šio prekybos centro darbą.

Pranešimas sutrikdė prekybos centro darbą.<br>V. Petrauskienė
Pranešimas sutrikdė prekybos centro darbą.<br>V. Petrauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 25, 2012, 8:56 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:55 AM

Praėjus keliolikai minučių po vidurdienio, policijos budėtojai gavo pranešimą, kad Nemuno gatvėje esančioje „Senukų“ parduotuvėje padėtas sprogmuo.

Tuoj pat buvo paskelbta operacija „Skydas“. Į įvykio vietą nuskubėjo policijos pareigūnai ir ugniagesiai. Buvo iškviesti išminuotojai. Iš prekybos centro buvo evakuojami pirkėjai ir darbuotojai.

Pirkėjai buvo labai nepatenkinti, kad negali nusipirkti planuotų prekių. Pradžioje juos išeiti iš parduotuvės prašė apsaugos tarnybos darbuotojai. Bet žmonės nelabai kreipė dėmesį į jų prašymus. Bet kai pasirodė policija ir visiems liepė išeiti, pirkėjai ėmė skubiai skirstytis.

Kai kurie dar bandė laukti kieme prie durų. Bet kai pamatė, kad iš pastato išeina ir darbuotojai, tuomet ir patys pasišalino“, - sakė vienas parduotuvės darbininkas.

Laukdami įvykių atomazgos, „Senukų“ darbuotojai būriavosi automobilių stovėjimo aikštelėje. Dalis laukiančiųjų prisėdo ant šaligatvio bortelių. Niekas neabejojo, kad tai melagingas pranešimas.

„Imtasi visų instrukcijose numatytų veiksmų. Laukiame išminuotojų“, - apie 13 valandą korespondentams sakė įvykio vietoje budintys pareigūnai.

14 valandą 30 minučių operacija „Skydas“ buvo atšaukta. Parduotuvė toliau tęsė darbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.