Teismas dar kartą atvertė lakūno J. Kairio baudžiamąją bylą

Europos ir pasaulio akrobatinio skraidymo čempionas Jurgis Kairys trečiadienį vėl stojo prieš Vilniaus miesto 3-iosios apylinkės teismą dėl prieš metus padarytos avarijos. J. Kairys kaltinamas savo automobiliu parbloškęs motociklu važiavusį policijos patrulį.

Teismas antrą kartą aiškinasi J. Kairio sukeltos avarijos aplinkybes.<br>V. Ščiavinskas
Teismas antrą kartą aiškinasi J. Kairio sukeltos avarijos aplinkybes.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Aug 29, 2012, 3:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 2:03 AM

Ši byla jau kartą buvo nagrinėjama teisme, tačiau rugpjūčio 9 d. Vilniaus miesto 3-iojo apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė užuot paskelbusi nuosprendį 60-mečiui akrobatinio skraidymo čempionui, pareiškė, kad dėl byloje likusių neaiškumų ji negali priimti sprendimo, todėl byla bus nagrinėjama iš naujo.

Atnaujinus bylos nagrinėjimą, planuojama dar kartą apklausti specialisto išvadas pateikusį asmenį, klausimų teisėja turi ir pačiam J. Kairiui, kuris neprisipažįsta kaltu dėl avarijos, kurios metu buvo sužalotas policijos pareigūnas Boguslavas Savickis.

Lakūno teigimu, dėl įvykusios nelaimės kalti patys policininkai, kurie tik dėl savo įgūdžių stokos vairuoti automobilį nesugebėjo išvengti susidūrimo su jo vairuojamu „Honda Accord“.

Avarija, dėl kurios J. Kairys aiškinasi teisme įvyko 2011 metų rugpjūčio 25 d. Vilniuje, šalia S. Dariaus ir S. Girėno gatvių bei Eišiškių plento sankryžos. Pravažiavęs ją, J. Kairys iš pirmos eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ten važiavusiems dviem motociklininkams.

Vienas jų nukrito ant žemės ir susižalojo.

Ketvirtadienį dar kartą buvo apklaustas J. Kairys, nukentėjusysis B. Savickis bei ekspertas. Nuosprendį lakūnui teismas paskelbs rugsėjo 6 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.