Bulviakasio talkai Šilutės rajono gyventojas gamino naminę degtinę

Ketvirtadienio popietę Šilutės rajone, Dulkiškės kaime, policijos pareigūnai aptiko naminės degtinės varyklą. Atvykus policijai gamybos procesas vyko pilnu pajėgumu – dalis alkoholio jau buvo pagaminta, o šalia kupantį didelį kiekį raugo dar tik buvo ruošiamasi „apdoroti“.

Vyras pareigūnams paaiškino, kad artėja bulviakasis, „naminuke“ jis ketinęs atsiskaityti už pagalbą talkininkams.<br>Policijos nuotr.
Vyras pareigūnams paaiškino, kad artėja bulviakasis, „naminuke“ jis ketinęs atsiskaityti už pagalbą talkininkams.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2012, 5:21 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:52 AM

Minėto kaimelio gyventojas S. Š. (gimęs 1965 m.) naminės degtinės fabrikėlį buvo įsirengęs netoli savo sodybos esančiame miškelyje. Dėl tokio savo „hobio“ vyriškis policijai įkliūva ne pirmą kartą – prieš kelis metus pareigūnai jo sodyboje taip pat aptiko sukonstruotą bravorą.

Šįkart šilutiškio namuose ,be aparatų, skirtų naminei degtinei gaminti, buvo rasta ir paimta apie 60 litrų jau pagaminto alkoholio, taip pat apie 680 litrų raugo.

Vyras pareigūnams paaiškino, kad artėja bulviakasis, „naminuke“ jis ketinęs atsiskaityti už pagalbą talkininkams.

Dėl aparatų, skirtų naminei degtinei gaminti, pagaminimo ir naudojimo, taip pat dėl neteisėtos stiprių namų gamybos alkoholinių gėrimų gamybos Šilutės policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vyriškiui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pareigūnai ragina gyventojus apie jiems žinomus naminės degtinės gamybos ar laikymo atvejus informuoti policiją:

Policijos budėtojų telefonu (8 446) 20 270;

Anoniminiu policijos pasitikėjimo telefonu ( 8 446) 61 952.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.