Lazdijietis tikina, kad jį sumušė policininkas

Ar tikrai 55 metų lazdijietį Eugenijų Skripką sumušė jį sulaikę Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių patrulių būrio patruliai? Sudėti visus taškus šioje istorijoje turėtų Lazdijų rajono apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas.

E. Skripka tikina, kad jį sumušė pareigūnai.<br>V. Danauskienė
E. Skripka tikina, kad jį sumušė pareigūnai.<br>V. Danauskienė
Daugiau nuotraukų (1)

Vilma Danauskienė

Sep 3, 2012, 10:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:40 PM

Kaip informavo ikiteisminį tyrimą atliekantis prokuroras Aleksas Jurčys, kadangi nusikalstamais veiksmais gali būti įtariamas policijos pareigūnas, todėl tyrimą pradėjo ne policija, o prokurorai.

„Iki šiol oficialiai įtarimai nėra pareikšti niekam. Tikriname turimą medžiagą, apklausiame liudininkus, taip pat nukentėjusįjį, laukiame medikų išvadų apie sužalojimo pobūdį“, - portalui lrytas.lt pirmadienio pavakarę teigė Lazdijų rajono apylinkės prokuratūros prokuroras A. Jurčys.

Ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl E. Skripkos sužalojimo Lazdijų prokuratūroje pradėtas sekančią dieną po incidento - rugpjūčio 24 dieną. Apie šį įvykį policijos suvestinėse buvo nutylėta.

Nukentėjusysis savo pareiškime nurodo, kad prieš jį smurtavo jį už Kelių eismo taisyklių pažeidimą sulaikęs Alytaus apskrities VPK Kelių patrulių būrio specialistas Ramūnas Petrušis. Susisiekus su policijos pareigūnu telefonu, šis teigė nesąs įgaliotas kalbėti apie minėtą ikiteisminį tyrimą, tačiau patvirtino, jog incidentas su E. Skripka buvo – už teisėtų policijos pareigūno reikalavimų nevykdymą E. Skripką baus Lazdijų rajono apylinkės teismas.

Pirmadienį savo namuose Lazdijuose aplankytas E. Skripka sutiko papasakoti savąją incidento versiją.

„Sulaikius ir nuvedus mane į tarnybinį policijos automobilį, į ten įsėdęs uniformuotas policininkas man keliskart trenkė kumščiu į veidą. Apsipyliau krauju, akis pasruvo nuo mėlynės, aš šaukiau garsiai, kam man smūgiuoji. Viskas vyko gyvenamųjų namų kvartale, trijų daugiabučių namų kieme, visiškai šalia pradinės mokyklos „Kregždutė“, kur buvo susirinkę nemažai paauglių. Mačiau kaip keli iš jų filmavo mobiliaisiais telefonais. Tas pats pareigūnas kur mušė vėliau man surašė ir Administracinės teisės pažeidimų protokolą už tai, kad neblaivus vairavau dviratį, todėl aš taip sužinojau jo pavardę, mat anksčiau jo nesu matęs“, - taip portalui lrytas.lt pirmadienį sakė E. Skripka.

Pasak vyriškio, rugpjūčio 23-osios pavakarę, apie 19 valandą 30 minučių, jis dviračiu važiavo Lazdijų miestu namo, į Dzūkų gatvę. E. Skripka neslėpė, kad buvo išgėręs, todėl esą į važiuojamąją kelio dalį su dviračiu nelindo. Važiavo šaligatviu Vilniaus, vėliau Kauno, Vytauto gatvėmis – pačiu miesto centru. Jokių policijos patrulių tvirtino nematęs – nei pėsčiomis patruliuojančių, nei su tarnybiniu automobiliu važinėjančių. Trumpindamas kelią, iš Vytauto gatvės pasuko per Lazdijos upelį kertantį pėsčiųjų tiltą Dzūkų gyvenamojo kvartalo link. Dviratį teigia vedęsis, kai išgirdo kažką garsiai kvėpuojant už nugaros, o vėliau pamatęs ir iš priekio atbėgantį uniformuotą policijos pareigūną. Apsuptas dviratininkas buvo sulaikytas ir atvestas į Dzūkų kvartalo daugiabučių kiemą, kur stovėjo du tarnybiniai policijos automobiliai. Esą į vieną jų pareigūnai jį įsodino, o šalia ant užpakalinės sėdynės atsisėdęs vienas iš policininkų kelis kartus kumščiu jam trenkė į veidą. Vėliau esą krauju plūstantis E. Skripka buvo nuvežtas į policijos komisariatą Lazdijos gatvėje, kur jam buvo surašytas protokolas už Kelių eismo taisyklių pažeidimą (dviračiu važiavusiam lazdijiškiui buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. - Red.).

Kaip pasakoja pats lazdijiškis, jam buvo išrašytas šaukimas kitą dieną atvykti į komisariatą, kur, kaip vėliau paaiškėjo, buvo skirta 250 litų administracinė bauda.

Iš policijos paleistas rugpjūčio 23-ios vakarą, apie 20 valandą, vyras tikina grįžęs namo, tačiau vėliau pasijutęs blogai – pradėjo svaigti galva, sumušta akis užtino.

„Apie 23 valandą nuėjau į Lazdijų ligoninės priėmimo skyrių, čia daktaras apžiūrėjo mano sumuštą veidą, o kai paklausė, kas tai padarė, aš ir atsakiau, kad policijos pareigūnas. O kai nuėjau sekančią dieną į policiją, mane nusiuntė pas prokurorą, kur viską papasakojau kaip buvo. Man liepė rašyti pareiškimą ir išsiuntė pas teismo medicinos ekspertus. Po savaitgalio buvau iškviestas į Lazdijų rajono apylinkės teismą, pas teisėją Astą Vailionienę. Man perskaitė, kad policininkai surašė ant manęs tarnybinius pranešimus, kad jie mane stabdė, vijosi mieste, o aš nestojau. Klausė teisėja, ar sutinku su pažeidimu, bet aš nesutikau, nes buvo ne taip. Tai tada sakė, kad nagrinės bylą iš esmės ir posėdis bus rugsėjo 17 dieną. Tai tuomet ir tas kur mane mušė turės dalyvauti teisme“, - apie savo nuotykius su policijos pareigūnais žurnalistei pasakojo E. Skripka.

Lazdijiškis tikisi, kad teisme jam pavyks nesunkiai įrodyti, jog jis nuo pareigūnų nebėgo – teritorija Lazdijų mieste, kurio gatvėmis jis važiavo dviračiu, yra net keliose vietose filmuojama stebėjimo kamerų.

„Aš nesiginu – važiavau dviračiu, buvau neblaivus, taip, bauskit. Bet aš nuo pareigūnų nebėgau. Net jei ir būčiau bėgęs, ar dėl to reikia man daužyti veidą?“ - klausė su policijos pareigūnais Juodojo kaspino dieną susidūręs lazdijietis Eugenijus Skripka.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Simona Ludavičiūtė teigė, kad apie ikiteisminį tyrimą, kuriame įtariamuoju būtų patrauktas jų pareigūnas, komisariatas neturi informacijos iš prokurorų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.