Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė milžinišką kontrabandinių rūkalų krovinį

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė rekordinį kontrabandinių cigarečių krovinį ir keturis su juo siejamus asmenis. Rūkalų vertė yra apie milijoną 360 tūkst. litų. Šis didžiausias pastaraisiais metais pasieniečių sulaikytas cigarečių krovinys, manoma, buvo skirtas ne Lietuvos juodajai rinkai.

Pasieniečiai įvykio vietoje rado 400 dėžių, iš viso 200 tūkst. pakelių, cigarečių „Jin Ling“ be banderolių.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai įvykio vietoje rado 400 dėžių, iš viso 200 tūkst. pakelių, cigarečių „Jin Ling“ be banderolių.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2012, 2:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:26 PM

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės operatyvininkai, padedami rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečių, apsupo viename Lazdijų rajono kaimų esančią sodybą.

Jos kieme VSAT pareigūnai užklupo ir sulaikė iš čia stovėjusio vilkiko „MAN“ priekabos dėžes kraunančius keturis vyrus. Tai vienas Kauno ir trys Lazdijų rajono gyventojai. Tarp sulaikytųjų buvo ir sodybos šeimininkas.

Pasieniečiai įvykio vietoje rado 400 dėžių, iš viso 200 tūkst. pakelių, cigarečių „Jin Ling“ be banderolių. Šio krovinio vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra apie milijoną 360 tūkst. litų. Toks cigarečių krovinys yra didžiausias, kokį pastaraisiais metais pavyko sulaikyti VSAT pareigūnams.

VSAT Lazdijų rinktinėje dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Visus keturis sulaikytuosius Lazdijų rajono apylinkės teismas leido suimti po 10 dienų. Pirminiais duomenimis, šios kontrabandinės cigaretės turėjo būti skirtos ne Lietuvos, o Vakarų Europos šalių juodosioms rinkoms.

Iš viso šiemet Lietuvos pasieniečiai sulaikė milijoną 650 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Tai beveik puse milijono pakelių daugiau nei per tą patį 2011 m. laikotarpį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu