Kaune pagrobtas dvi paaugles policija surado miško tankmėje

Praėjusį penktadienį kriminaliniu kontingentu garsėjančiame Kauno Vilijampolės rajone buvo pagrobtos ir nežinoma kryptimi išvežtos dvi 15 ir 16 metų paauglės. Jas policija rado prie Kauno marių, miško gūdumoje. Pareigūnai įtaria, jog pagrobėjų tikslas buvo įbauginti merginas, kad jos pakeistų parodymus dėl plėšimo pradėtame ikiteisminiame tyrime, kuriame jos pripažintos nukentėjusiomis.

Viena pagrindinių pareigūnų tiriamų versijų, kad nepilnametės buvo pagrobtos ir paliktos miške siekiant jas įbauginti ir priversti pakeisti anksčiau duotus parodymus.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Viena pagrindinių pareigūnų tiriamų versijų, kad nepilnametės buvo pagrobtos ir paliktos miške siekiant jas įbauginti ir priversti pakeisti anksčiau duotus parodymus.<br>V. Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Sep 25, 2012, 9:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:14 PM

Pranešimą apie pagrobtas dvi nepilnametes paaugles Kauno policijos pareigūnai gavo praėjusio penktadienio pavakarę. Į policiją kreipėsi kauniečių artimieji, jie nurodė, kad abi draugės kriminaliniu kontingentu garsėjančiame Vilijampolės rajone įsėdo ar buvo įsodintos į „Mercedes-Benz“ markės automobilį ir išvežtos nežinoma kryptimi.

Gavus nerimą keliantį pranešimą, dingusių nepilnamečių paieškoms buvo mobilizuotos gausios policijos pajėgos. Kriminalistams iškelta užduotis – sužinoti kiek įmanoma daugiau apie pagrobtas merginas, su kuo jos bendravo, kaip ir kur leisdavo laisvalaikį, ar turėjo reikalų su šešėlinio pasaulio asmenimis. Pagrindinis operatyvinio darbo tikslas – nustatyti pagrobimo motyvus ir identifikuoti potencialių įtariamųjų ratą.

Pasak Kauno Santakos komisariato viršininko Raimundo Abugelio, paieškoms buvo pasitelkta apie dvi dešimtys policijos pareigūnų.

Policija neatskleidžia, kaip pavyko nustatyti pagrobtų paauglių buvimo vietą. Pranešama tik tai, kad pasitelkus policijos kinologus su tarnybiniais šunimis po vidurnakčio jos rastos Kauno marių apylinkėse, Petrašiūnų rajono miško tankmėje. Pareigūnai užsiminė, kad merginoms pavojus iškilęs nebuvo.

Kauno Santakos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto laisvės atėmimo.

„Tyrimas juda į priekį, manau, artimiausiu metu turėsime daugiau kuo pasigirti“, - lrytas.lt sakė Santakos policijos komisariato vadovas R. Abugelis.

Viena pagrindinių pareigūnų tiriamų versijų, kad nepilnametės buvo pagrobtos siekiant jas įbauginti ir priversti pakeisti parodymus. Pasak pareigūnų, kiek anksčiau yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo, jos abi pripažintos nukentėjusiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.