Už dvigubą žmogžudystę bei pasikėsinimą nužudyti trečią žmogų - kalėjimas iki gyvos galvos

Klaipėdos apygardos teismas už dvigubą žmogžudystę, pasikėsinimą nužudyti, vagystę bei turto sunaikinimą kaltinamajam skyrė griežčiausią bausmę Lietuvoje - įkalinimą iki gyvos galvos.

Už dvigubą žmogžudystę - kalėjimas iki gyvos galvos<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Už dvigubą žmogžudystę - kalėjimas iki gyvos galvos<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:58 AM

Penkis kartus teistas 36 metų Šilalės gyventojas R. J. nuteistas už tai, kad vėlų sausio 16-osios vakarą viename iš Šilalės Žemaitės gatvėje esančių butų išgertuvių metu kilus konfliktui staliniu laikrodžiu trenkė per galvą savo sugėrovui, o jam nukritus ant grindų televizoriaus antenos kabeliu jį pasmaugė.

Po kiek laiko jis bandė pasmaugti ir kartu girtavusią moterį, tačiau, batraiščiui nutrūkus, nusikaltimo nebaigė, o moteris išsilaisvinusi pabėgo.

Siekdamas, kad apie nusikaltimą nepraneštų kartu su jais alkoholį vartojęs ir moterį apginti bandęs vyras, žudikas jam trenkė į galvą plyta, o vėliau jį irgi pasmaugė.

Be to, po trijų dienų jis įsibrovė į viename Šilalės rajono kaime esantį namą ir iš jo pavogė įvairių daiktų bei suniokojo bute buvusius daiktus.

Pastarąjį kartą Klaipėdos apygardos teisme griežčiausia bausmė skelbta prieš 2,5 metų. Tada už dviejų garbaus amžiaus giminaičių nužudymą kalėti iki gyvos galvos buvo nuteistas 24 metų jaunuolis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.