Pareigūnai nustatė, kokią žalą gamtai padarė atliekų bomba Raseinių rajone

Nustatyta, kad Raseinių rajone į

Manoma, kad į šią duobę gamybinės nuotekos „Raseinių vandenų” transportu buvo vežamos iš įmonės „Norvelita”.<br>A. Norkus
Manoma, kad į šią duobę gamybinės nuotekos „Raseinių vandenų” transportu buvo vežamos iš įmonės „Norvelita”.<br>A. Norkus
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-24 13:17, atnaujinta 2018-03-15 21:53

Tokius skaičiavimus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Šiaulių valdybai pateikė Kauno regiono aplinkos apsaugos departamentas.

STT pareigūnai spalio 8-ąją pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir didelės gamtai padarytos žalos Raseinių rajone, kai neleistinoje vietoje ir neleistinu būdu, be aplinkos apsaugos institucijos išduoto leidimo, į aplinką buvo išpiltos atliekos.

Įtariama, kad pažeidžiant nuotekų tvarkymo reglamentą, piktnaudžiaujant tarnyba ir siekiant materialinės naudos, iš maisto produktų perdirbimu ir gamyba užsiimančios uždarosios akcinės bendrovės Raseinių rajono savivaldybės UAB „Raseinių vandenys“ priklausančiu transportu reguliariai buvo organizuojamas atliekų išvežimas ir neteisėtas pylimas į gamtinę aplinką.

Atliekant ikiteisminį tyrimą šiuo metu įtarimai pareikšti 8 asmenims.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.