Nelegalioje degalinėje kuro buvo galima užsipilti tik pasakius slaptažodį

Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcijos (AVMI) pareigūnai kartu su Radviliškio policijos pareigūnais demaskavo Radviliškio rajone veikusią nelegalią degalinę, kurioje rado beveik toną dyzelino.

Pogrindinėje degalinėje buvo rasta apie tona dyzelino ir kuro pilstymo įranga.<br>Šiaulių AVMI nuotrauka
Pogrindinėje degalinėje buvo rasta apie tona dyzelino ir kuro pilstymo įranga.<br>Šiaulių AVMI nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Nov 22, 2012, 12:15 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:36 AM

Savo sodybos ūkiniame pastate pogrindinės degalinę įsirengę šeimininkai ėmėsi atsargumo priemonių – dyzelino jie įpildavo tik slaptažodį pasakiusiems pirkėjams.

Slaptažodį sužinoję tikrintojai apsilankė šioje sodyboje ir jį pasakę už 72 litus įsipylė 20 litrų dyzelino.

Per patikrinimą ūkiniame pastate buvo rastos 9 įvairios talpos su 805 litrais nelegalaus dyzelinio kuro. Patalpoje taip pateisinti rasta ir visa kuro pilstymui reikalinga įrangą – nuo žarnų iki siurblio su skaitikliu.

Sodybos šeimininkai pareigūnams tvirtino degalus pirkę degalinėse, tačiau nepateikė kuro įsigijimą bei gabenimą patvirtinančių dokumentų.

Bandydamas pateisinti didelio kuro kiekio įsigijimą sodybos šeimininkas pareigūnams paaiškino, kad kurą į investuodavo sutaupytus pinigus. Šeimininkui antrinusi jo žmona tvirtino, kad pigiau nei degalinėje dalį kuro nusprendė parduoti pritrūkus pinigų gimtadienio puotai.

Pasak Šiaulių AVMI Kontrolės departamento direktorė Zonės Lapienės, prekiauti naftos produktais gali tik įmonės, turinčios nustatytos formos leidimą.

„Jei gyventojas savo reikmėms laiko, gabena degalus, kurių bendras kiekis iki 40 litrų įskaitytinai, nereikalaujama tokio kiekio degalų įsigijimo dokumentų. Kitais atvejais privaloma turėti jo įsigijimo dokumentus, registruoti talpyklas mokesčių inspekcijoje bei vesti kuro apskaitą“, - paaiškino Z. Lapienė.

Už neregistruotas kuro talpyklas ir dyzelino laikymą be įsigijimo dokumentų, teismo sprendimu, gali būti skirta nuo 1 tūkst. iki 20 tūkst. litų bauda.

Nelegaliai dyzelinu prekiavusiems Radviliškio rajono gyventojams teks sumokėti ne tik baudą bet ir kuro akcizą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.