Tarp įkliuvusiųjų Kauno policijai - ir girtas vairuotojas iš Nigerijos

Savaitgalio naktimis Kaune liejosi alkoholis, vietos gyventojai ir miesto svečiai šventė darbo savaitės pabaigą. Miesto centre tvarką prižiūrėję policijos pareigūnai turėjo daug darbo, budėtojai vos spėjo registruoti užmigti negalinčių gyventojų skundus dėl iš barų sklindančio triukšmo, gatvėse ir baruose mušėsi pergėrę žmonės, policijai įkliuvo keturi narkomanai bei girtas juodaodis, savo automobiliu vos neįsirėžęs į pareigūnų visureigį.

Sustabdžius automobilį prie vairo sėdėjęs girtas 24 metų nigerietis ėmė piktintis, kad jį fotografuoja, ir ėmė grasinti teismais.<br>N. Povilaitis
Sustabdžius automobilį prie vairo sėdėjęs girtas 24 metų nigerietis ėmė piktintis, kad jį fotografuoja, ir ėmė grasinti teismais.<br>N. Povilaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 27, 2012, 3:28 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:03 AM

Naktį iš barų sklindantis triukšmas, girtų lankytojų ūbavimas ir keiksmai, užmigti negalinčių kauniečių skundai policijai. Tai - centre dirbančių policijos pareigūnų kasdienybė.

„Kiekvieną penktadienio vakarą sulaukiame kelių dešimčių nusiskundimų dėl iš barų sklindančio triukšmo. Miesto centre bei senamiestyje gyvenantys žmonės skundžiasi, kad negali užmigti, taip pat ne itin maloniai nuteikia besišlaistantys girti barų lankytojai“, -  pasakojo Kauno Centro policijos komisariato pareigūnai.

Naktį lrytas.lt žurnalistas kartu su policijos pareigūnais žvalgėsi po Kauną.

Triukšmas varo į neviltį

Tai, ką išvydome, pranoko nuolat dėl triukšmo besiskundžiančių gyventojų pasakojimus. Likus pusvalandžiui iki vidurnakčio Kauno senamiestis, Rotušės aikštė, buvo virtusi šėlsmo vieta. Iš barų sklido tranki muzika, o šalia jų spietėsi įkaušę lankytojai. Nors mieste triukšmauti ir garsiai leisti muziką draudžiama nuo 22 iki 6 valandos, barų savininkams šios taisyklės - nė motais.

Bene labiausiai „pasižymėjo“ baras „G loftas“ - pro atvertus antrojo aukšto langus tranki muzika sklido iki paryčių. Verslininkų visiškai nejaudino, kai kelis kartus atvykę policijos pareigūnai vaizdo kamera fiksavo pažeidimą.

„Gyvenu netoliese, patikėkite, kiekvieną savaitgalį turiu jausti didžiausią diskomfortą, nes užmigti galima nebent paryčiais. Kartu su kitais gyventojais kreipėmės ir į policiją, ir į miesto vadovus, tačiau reakcijos - jokios. Kas iš to, kad policija fiksuoja triukšmą, barų savininkai susimoka baudas ir juokiasi iš mūsų. Jeigu už pažeidimus iš barą valdančios bendrovės būtų atimta licencija prekiauti alkoholiu, gal tada kas nors ir pasikeistų į gerąją pusę“, - pasakojo naktį Rotušės aikštėje sutiktas senamiesčio gyventojas.

Policijos pareigūnai net kelis kartus gavo nusiskundimus, kad naktį neįmanoma pailsėti ir dėl Laisvės alėjoje, šalia fontano, veikiančio baro „Republic“. Lauke triukšmavo parūkyti išėję girti žmonės, o per pravertas duris skambėjo garsi muzika.

Vairuotojas - girtas ir labai piktas 

Po vidurnakčio praėjus valandai laukė netikėtumas. Kartu su policijos pareigūnais riedant Rotušės aikšte į jų visureigį vos neįsirėžė keistai manevravusi, ant šaligatvio užvažiavusi „Honda“.

Pareigūnai kurį laiką važiavo paskui, kol neliko abejonių, kad vairuotojas arba neblaivus, arba apsvaigęs nuo psichotropinių medžiagų.

Sustabdžius automobilį, prie vairo sėdintis akivaizdžiai girtas juodaodis iš karto ėmė piktintis, kad žurnalistas jį fotografuoja. Iš Nigerijos atvykęs, laikiną leidimą gyventi Lietuvoje pateikęs 24 metų vyras grasino teismais, kaltino rasizmu ir niekaip negalėjo suvokti, ką blogo padarė girtas sėsdamas prie automobilio vairo.

Nigerijos pilietis D. Ch. iš pradžių atsisakė pūsti į alkoholio matuoklį, tikino automobilį ką tik nusipirkęs ir juo vykstantis į Vilnių. Jis niekaip negalėjo ar nenorėjo suprasti, kad Lietuvoje vairuoti automobilį išgėrus – draudžiama. Į alkoholio tikrintuvą girtas atvykėlis po ilgų derybų visgi papūtė, prietaisas užfiksavo 0,73 promilės.

Kartu su juo vykę du girti juodaodžiai keleiviai elgėsi kur kas santūriau, rusų bei anglų kalbomis jie bandė atsiprašyti už savo tautiečio elgesį.

Ašaros, keiksmai ir grasinimai atleisti iš darbo

Ypač daug darbo turėjo tą naktį Kauno Centro policijos komisariate budėję pareigūnai. Jiems teko ne tik priimti patrulių nuolat atvežamus sulaikytuosius, bet ir klausytis nerišlių vapalionių, keiksmų ir „nekaltų“ piliečių grasinimų.

Tragikomišką sceną čia kėlė stipriai įkaušusi, beveik 3 promiles alkoholio „pripūtusi“ M. Romerio universiteto trečiakursė. Mergina į policiją pateko kartu su kiek mažiau įkaušusia drauge ir dviem nepažįstamais girtais vyrais. Viename barų merginos vakarojo, jas brangiais gėrimais vaišino du vyriškiai. Tačiau kai vyrukai pasiūlė pratęsti pažintį vieno jų namuose, kilo muštynės.

Girta studentė priekaištavo pareigūnams, kad šie nenori priimti jos pareiškimo dėl muštynių metu dingusio šaliko. Būsima teisininkė taip pat nesiteikė klausytis aiškinimų, kad girtų asmenų pareiškimai neregistruojami, kategoriškai nesutiko eiti ilsėtis ir grįžti, kai išsiblaivys.

Nuolatos ašarojusią, ieškoti dingusio šaliko pareigūnus raginusią merginą vargais negalais nuramino jos draugė.

Tą naktį į policijos įstaigą taip pat pateko ir dviem paroms areštinėje apgyvendintas buvo vienos bendrovės direktorius, keturių vaikų tėvas. Girtas vyras buvo sulaikytas už tai, kad be jokios priežasties paklausęs „ko žiūri?“ kumščiu du kartus smogė į veidą paaugliui. Verslininkas tikino puikiai žinantis savo teises, kurios, jo manymu, buvo pažeistos, tad atsisakė pasirašyti jam pateiktus dokumentus.

Komisariato sulaikymo kambaryje ryto laukė ir blaivėsi Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojas. Kartu su draugu jis buvo sulaikytas, kai pareigūnų pagalbos paprašė su pergėrusiais bei agresyviais baro lankytojais susitvarkyti negalėję apsaugos darbuotojai.

Tą naktį centre dirbusiems pareigūnams vos pavyko išvengti susišaudymo sulaikant žmogų sumušusius du vyrus.

Vienas jų nusprendė pasprukti nuo pareigūno, o pavytas ir sučiuptas aršiai priešinosi. Tik jį apieškojus paaiškėjo, kad girtas mušeika už diržo slėpė legaliai įgytą kovinį pistoletą „Glock“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.