Apribotos V. Antonovo ir R. Baranausko nuosavybės teisės į turtą

Prokurorai apribojo įtariamųjų „Snoro“ byloje - Vladimiro Antonovo ir Raimondo Baranausko - nuosavybės teises į turtą, kurio vertė siekia apie 805 mln. litų.

Šiuo metu abu buvę banko akcininkai gyvena Londone.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Šiuo metu abu buvę banko akcininkai gyvena Londone.<br>T. Bauro nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-11-29 16:21, atnaujinta 2018-03-15 00:23

Generalinė prokuratūra pranešė, kad bendradarbiaudama su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba, tęsdama ikiteisminį tyrimą dėl banko „Snoras“ galimai didelės vertės turto pasisavinimo, turto iššvaistymo, pinigų plovimo, piktnaudžiavimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo ir kitų nusikalstamų veikų, šiuo metu yra apribojusi įtariamųjų ir su jais susijusių asmenų nuosavybės teises į jiems priklausantį turtą, kurio vertė jau siekia apie 805 mln. litų.

Buvusiems banko akcininkams V. Antonovui ir R. Baranauskui Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai yra pareiškę įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų banko „Snoras“ turto.

2011 metų lapkričio 16 dieną Lietuvos Vyriausybė nacionalizavo „Snoro“ akcijas, o lapkričio 22 dieną Lietuvos bankas atsisakė išduoti leidimą registruoti „Snoro“ įstatų pakeitimus dėl kapitalo didinimo. Gruodžio 7 dieną „Snorui“ iškelta bankroto byla.

Generalinės prokuratūros prokuroro gegužės 28 dienos nutarimais V. Antonovas ir R. Baranauskas pripažinti įtariamaisiais dėl piktnaudžiavimo, banko „Snoras“ didelės vertės turto pasisavinimo - apie 1,7 mlrd. litų, bendrininkavimo, veiklos organizuotoje grupėje, dėl apgaulingo AB banko „Snoras“ buhalterinės apskaitos tvarkymo organizavimo ir žinomai netikrų dokumentų suklastojimo bei jų panaudojimo.

Šiuo metu abu buvę banko akcininkai gyvena Londone, Generalinė prokuratūra prašo juos perduoti Lietuvai. Bylą nagrinėja Londono Vestminsterio magistrato teismas.

Pirmą kartą V. Antonovas ir R. Baranauskas Londone buvo sulaikyti pernai lapkritį, tačiau buvo paleisti. Vyrai įpareigoti registruotis policijos nuovadoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.