Buvusiam raganos sutuoktiniui teks keliauti už grotų

Buvusiam vyriausiąja Lietuvos ragana save tituluojančios Vilijos Lobačiuvienės sutuoktiniui 37 metų Dariui Sabaliauskui teks pratintis prie kalėjimo maisto.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 8, 2013, 4:54 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:01 PM

Antradienį Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija atmetė kasacinį D. Sabaliausko skundą dėl jam paskelbto nuosprendžio už Mažeikių rajono gyventojo 58 metų Petro Pagojaus nužudymo.

Pernai vasario 10 dieną nuosprendį Šiaulių apygardos teismas už šį nusikaltimą D. Sabaliauskui buvo skyręs devynerius metus nelaisvės, o vasarą nuteistojo apeliacinį skundą išnagrinėjęs Apeliacinis teismas bausmės laiką sumažinęs vieneriais metais.

Lietuvos Mokslų akademijos bibliotekos Leidybos skyriui vadovavęs D. Sabaliauskas išgarsėjo 2007 metais, kai susituokė su keliolika metų už save vyresne, vyriausiąja Lietuvos ragana Vilija Lobačiuviene.

Ši santuoka netrukus iširo. V. Lobačiovienė žurnalistams buvo užsiminusi, kad šeimos laimę temdė D. Sabaliausko polinkis į alkoholį bei kitos moterys.

Moterį supykdė ir tai, kad sutuoktinis išdrįso iš bendrai paimtos paskolos į savo mokėjimo kortelę persivesti 150 tūkstančių litų.

Po skyrybų patalpų nuoma ir renginių organizavimu verstis ėmęs D. Sabaliauskas apsigyveno Mažeikių rajone, Troškūnų kaime.

Tragiškai pasibaigęs konfliktas tarp D. Sabaliausko ir jo kaimyno P. Pagojaus kilo 2011 liepos šeštosios vakare.

Gerai sutardavę kaimynai sėdo žaisti šachmatų. Ant stalo atsirado vietos ir degtinei.

Iš pradžių kartu laiką leido ir D. Sabaliausko sugyventinė 51 metų D. Č., tačiau vėliau vyrus paliko verandoje, o pati nuėjo į kambarį žiūrėti televizoriaus.

Sužaidę šachmatais vyrai nusprendė pasigalynėti lauždami rankas. Kai D. Sabaliauskas nulenkė P. Pagojaus ranką, šis supyko ir apkaltino kaimyną sukčiavimu.

Kivirčas netruko peraugti į muštynes. P. Pagojus pirmasis smogė D. Sabaliauskui į galvą, o šis čiupo po ranka pasitaikiusį peilį ir smogė juo priešininkui į krūtinę.

Sužalotam vyrui D. Sabaliauskas iškvietė greitąją pagalbą, tačiau P. Pagojus mirė dariki atvykstant medikams.

Medikų pagalbos prireikė ir D. Sabaliauskui - į ligoninę nuvežtam vyriškiui buvo susiūta kirstinė žaizda galvoje.

Alkoholio tikrintuvu D. Sabaliauskui buvo nustatytas vidutinis (1,88 promilės) girtumo laipsnis. Nužudytojo kraujyje buvo rastos 2,92 promilės alkoholio.

Nors D. Sabaliauskas tvirtino, kad P. Pagojų sužalojo nuo jo besigindamas, ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai kaimyną mirtinai sužalojusį vyriškį apkaltino nužudymu, o bylą perdavė teismui.

Aukščiausiojo teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijai atmetus kasacinį D. Sabaliausko skundą, nuteistajam už grotų teks praleisti aštuonerius metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.