Melagingas pranešimas apie sprogmenis sukėlė chaosą Vilniaus ir Maskvos oro uostuose (atnaujinta)

Ketvirtadienio ryte Vilniaus ir Maskvos oro uostuose tvyrojo chaosas. Anonimas pranešė apie sprogmenis iš Vilniaus į Maskvą skrendančiame lėktuve. Ant kojų buvo sukelti abiejų oro uostų darbuotojai ir specialiosios tarnybos. Paaiškėjo, kad pranešimas buvo melagingas. Policija sulaikė girtą melagingo pranešimo autorių.

Vilniaus oro uoste buvo atidėti visi skrydžiai.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Vilniaus oro uoste buvo atidėti visi skrydžiai.<br>V. Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Reda Cibulskytė

Jan 10, 2013, 12:41 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:13 PM

Ankstų ketvirtadienio rytą iš Vilniaus oro uosto išskristi ketinusių keleivių planai buvo sužlugdyti. 5 val. 40 min. Bendruoju pagalbos telefonu buvo gautas pranešimas apie tai, kad iš oro uosto pakilusiame orlaivyje yra padėti sprogmenys.

„Ankstų ketvirtadienio rytą buvo gautas pranešimas apie viename orlaivyje padėtą bombą. Iš karto buvo imtasi saugumo priemonių: buvo informuoti visi orlaivių kapitonai bei policijos pareigūnai. Visi septynių orlaivių kapitonai priėmė sprendimą keleivius išprašyti iš įlaipinimo salių ir atlikti pakartotinį patikrinimą“, - lrytas.lt teigė Vilniaus oro uosto Ryšių su visuomene vadovė Sandra Meškauskaitė.

Visi skrydžiai iš Vilniaus oro uosto buvo atidėti. Iki 7 val. ryto iš oro uosto turėjo pakilti 7 lėktuvai, visos aviakompanijos priėmė sprendimą skrydžius atidėti ir atlikti pakartotinį patikrinimą.

Pasak S. Meškauskaitės, 8 val. jau buvo baigiamas keleivių patikrinimas. Netrukus buvo atnaujinti skrydžiai. 8 val. 30 min. keleiviai jau buvo laipinami į orlaivius ir buvo rengiamasi išskristi.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai  8 val. 54 min. informavo, kad nustatytas vyras, kuris melagingai pranešė apie lėktuve esantį sprogmenį. Tai – O. K. (gim. 1970 m.), jis pristatytas į policijos komisariatą, jam nustatytas 2,78 promilės girtumas. Dėl melagingo pranešimo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 285 straipsnį.

Vyras melagingai pranešęs apie sprogmenį gyvena Vilniaus rajone, niekur nedirba.

Oro uoste buvo įstrigę apie 700 keleivių.

Oro uoste dirbo specialiosios tarnybos. Tyrimą atlieka policijos pareigūnai.

Apie situaciją Vilniaus oro uoste lrytas.lt informavo skaitytojas.

Lėktuvas skrido iš Vilniaus į Maskvą

Pranešus apie sprogmenį, Rusijos policija tikrino du lėktuvus. Vienas, priklausantis aviakompanijai „Utair“, į tarptautinį Vnukovo oro uostą Maskvoje iš Vilniaus atskrido 8 val. 13 min., o kitas, priklausantis aviakompanijai „Aeroflot“, Šeremetjevo oro uoste nusileido 8 val. 33 min.

Nusileidus lėktuvams abiejų keleiviai buvo išlaipinti, lėktuvai buvo nutempti toliau nuo oro uostų terminalų. Pareigūnai tikrino bagažą ir lėktuvo saloną. Pranešama, kad lėktuve sprogmenų neaptikta.

Informuojama, kad bus atliktas patikrinimas dar viename orlaivyje. Jis atskrenda taip pat iš Vilniaus.

Rusijos žiniasklaida praneša, kad lėktuve, skridusiame į Vnukovo oro uostą, buvo 35 keleiviai ir šeši įgulos nariai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.