Studentai iš Azerbaidžano sužalojo Seimo nario N. Puteikio žmoną ir dukterį (papildyta)

Šaipėsi ir tyčiojosi

N. Puteikienė su dukra bando atsigauti po patirto šoko.<br>J. Valiušaitis
N. Puteikienė su dukra bando atsigauti po patirto šoko.<br>J. Valiušaitis
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

Feb 24, 2013, 7:02 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 4:24 AM

Grįžtant po darbo Vilniaus knygų mugėje į viešbutį „Green“ virš Nikos Puteikienės ir jos dukters Augustės sudužo stiklinis įėjimo stogas, akimirksniu virtęs stiklo duženomis. Stogą sudaužė stiklinė, numesta iš kambario, kur gyvena Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos studentai iš Azerbaidžano.

Jūrų muziejaus ryšių su visuomene skyriaus vedėja N. Puteikienė knygų mugėje pristatė stendą ir muziejus užsakė jai kambarį su pusryčiais viešbutyje „Green“ 58 litus. N. Puteikis gyvena ankštame savo tėvo bute, kur iš Klaipėdos atvykusiai šeimai išsitekti neįmanoma.

Greičiausiai moterį ir dukrą išgelbėjo storos kepurės ir žieminiai pūkų paltai, sulaikę smūgį. Tačiau aštrios stiklo šukės sužalojo jų galvas, o N. Puteikienę parbloškė ant žemės.

Augustė pasakoja labai išsigandusi, kai išvydo nejudančią mamą po stiklais, griebė telefoną ir paskambino tėčiui.

Atvykę greitosios pagalbos medikai suteikė pirmąją pagalbą, bet policininkai griežtai atsisakė kilti į devintą aukštą pas azerbaidžaniečius: esą, negalima drumsti nekaltų žmonių privatumo. Jų nesudomino ir netoliese gulėjusi stogą sudaužiusi stiklinė.

Veltui po kelių minučių atskubėjęs N. Puteikis reikalavo tą stiklinę paimti kaip galimą įkaltį: labai keistai stogas virš jo šeimos sudužo būtent tą akimirką, kai jos ten buvo - juk viešbutyje mažai gyventojų! „Pas menininkę į namus galite įsiveržti 7 valandą ryto, 400 gimdyvių apklausti sugebate, o dabar staiga sukrutote saugoti teises!“, - šaukė Seimo narys, prisiminęs kratą pas režisierę Inesą Kurklietytę.

Šaipėsi ir tyčiojosi

Netrukus iš lifto išėjo keli treninguoti azerbaidžaniečiai ir pradėjo sukiotis aplink nelemtąją stiklinę. Viešbučio kameros užfiksavo, kaip jie net keturis kartus bandė ją paimti.

Policininkai ir toliau ta stikline nesidomėjo. N. Puteikis neslėpė rėkęs klykęs ir grasinęs, kelis kartus skambinęs pagalbos telefonu ir reikalavęs atsiųsti daugiau policininkų, tačiau išgirdęs vien pašaipas ir patyčias, tris kartus kartus atsiliepę tarnautojai metė ragelį.

Kai pareikalavo sulaikyti azerbaidžaniečius, norinčius sunaikinti įkaltį, policininkai atsakė, jog neturi vertėjo.

Galų gale vienam policininkui trūko kantrybė ir jis pasilenkęs idėjo stiklinę į maišelį. Azerbaidžaniečiai akimirksniu spruko.

Situacija pasikeitė, kai atvyko viešbučio savininkas. Netrukus pasirodė ir tyrėjai.

„Jei net Seimo narys negali priversti policijos elgtis pagal įstatymus, tai kaip tada jie elgiasi su vargšu žmogeliu?“, - svarstė jis.

Po stogu - ne vieša vieta

Greitosios pagalbos ligoninė Lazdynuose pribloškė N. Puteikienę savo modernumu. Užregistruoja, duoda numeriuką, tada reikia laukti jo pasirodant ekrane. Dukterį medikai norėjo vežti į Santariškes, bet ši bijojo be mamos važiuoti.

Prakirstą galvą tvarkė vienoje operacinėje, su mėsa išplėštą blauzdą - kitoje. Kai paprašė ledo verkiančiai mergaitei ant galvos - išgirdo, kad ligoninė neturi licenzijos teikti pagalbą vaikams.

Grįžusią į viešbutį ir šiaip ne taip užmigusią moterį 3 val. nakties pažadino tyrėjos skambutis. „Jūsų sužalojimai nedideli, viskas vyko ne viešoje vietoje, aplinkiniams poveikis nepadarytas. Ką man su tuo azerbaidžianiečiu daryti?“, - klausė ji apstulbusios N. Puteikienės.

Pasirodo, plotas virš stogelio nėra vieša vieta, krintačius stiklus ant motinos ir vaiko matė tik viešbučio tarnautojas - taigi, sukrėstų liudininkų nėra. Ikiteisminio tyrimo pradėti nereikia.

Tik kai N. Puteikis pasiūlė atvežti raštišką viešbučio budėtojo liudijimą, kaip jį sukrėtė kraujais paplūdęs jo žmonos veidas po stiklo duženomis, tyrėja persigalvojo ir pažadėjo pradėti tyrimą.

N. Puteikis labai nustebo, šiandien neradęs policijos įvykių suvestinėje nė žodžio apie šią istoriją. Viešbučio tarnautojai užsiminė, kad azerbaidžaniečiai rengiasi skubiai išvažiuoti.

Naglis Puteikis stebėjosi, kad sekmadienį viešbučio tarnautojai staiga pasikeitė ir tapo labai priešiški.

 Neturėjo problemų su svečiais

"Niekada nebuvo jokių problemų su mūsų svečiais", - sekmadienį portalui lrytas.lt sakė viešbučio "Green" direktorius Miroslavas Novickis. Jis tikino, kad 170 vietų viešbutyje gyvena daugybė svečių iš viso pasaulio, todėl sunku pasakyti, kiek tarp jų studentų iš Azerbaidžano.

Jis paragino nekaltinti žmonių, kol vyksta ikiteisminis tyrimas.

Kol kas nežinoma, iš ko buvo sukonstruotas stogas virš įėjimo, taip lengvai sudužęs nuo stiklinės. 9 aukštų viešbutis "Green" buvo pastatytas pernai Vilniaus Pilaitės rajone, pasinaudojant Europos Sąjungos lėšomis.

Nuo šešto iki devinto aukšto esantys kambariai skirti ilgalaikei nuomai.

Liepė kreiptis į viršininką Ikiteisminis tyrimas greičiausiai vyksta penktame Vilniaus policijos komisariate.

Atsiliepusi tyrėja patikino nieko nekomentuosianti ir liepė kreiptis į viršininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.