R. Vainienė negalės vairuoti automobilio porą metų

Teismas pripažino ekonomistę Rūtą Vainienę kalta padarius avariją ir atsisakius pasitikrinti blaivumą. Ekonomistei teismas skyrė dviejų tūkstančių litų baudą bei atėmė teisę vairuoti transporto priemonę dvejiems metams. R. Vainienė skelbiant teismo sprendimą nedalyvavo.

R. Vainienė<br>V. Balkūnas
R. Vainienė<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 5, 2013, 9:08 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 1:33 PM

Sprendimą teismas motyvavo tuo, kad tiek padaryta avarija, tiek vairuotojos girtumas yra visiškai įrodyti pateiktoje bylos medžiagoje.

„Vairuotojos blaivumo patikrinimą inicijavo nukentėjusysis, suabejojęs ekonomistės blaivumu, todėl pareigūnai pagrįstai tikrino R. Vainienės blaivumą“, – skelbdama sprendimą kalbėjo teisėja Aušra Valinskienė.

Ankščiau teisme R. Vainienė aiškino, kad grįždama į namus sostinės senamiestyje, ji, įvažiuodama į kiemą, kliudė kitą transporto priemonę, ir, esą dėl karšto savo būdo, ji susinervino ir įpyko, todėl į pareigūnų pasiūlymą pasitikrinti blaivumą sureagavo itin impulsyviai.

Pareigūnai R. Vainienei surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą už „transporto priemonės vairavimą, esant neblaiviam“. Įstatymas numato, kad neblaivumo patikrinimo vengimas užtraukia baudą vairuotojams nuo dviejų tūkstančių iki trijų tūkstančių litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo dvejų iki trejų metų.

R. Vainienė su pertraukomis Lietuvos laisvosios rinkos institute dirbo nuo nuo 1990 metų specialiąja eksperte, vėliau iš šių pareigų pasitraukė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.