Gesindami žolę Šilutės ugniagesiai aptiko brakonierių sudžiautus kailius

Sekmadienį apie pietus Šilutės ugniagesiai gavo pranešimą, kad netoli Ramučių esančiame Voverių kaime dega žolė ir ugnis artinasi prie gyvenamų sodybų. Nuvykę į įvykio vietą ugniagesiai ėmėsi darbo. Ugnis grėsmingai artėjo apleistos sodybos link.

Aplinkos apsaugos pareigūnai aiškinasi, kas sudžiovė žvėrių kailius.<br>A. Vaišnoro nuotr.
Aplinkos apsaugos pareigūnai aiškinasi, kas sudžiovė žvėrių kailius.<br>A. Vaišnoro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaišnoras

Mar 17, 2013, 5:12 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:15 PM

Užėję į vidų ugniagesiai nustėro pamatę sudžiautus stirnų, šernų ir kitų gyvūnų kailius. Gelbėtojai iškvietė Aplinkos apsaugos inspekciją, o patys tuo tarpu nuvažiavo gesinti žolės prie kitos sodybos.

Matyt, apsukraus brakonieriaus būta. Pamatęs, kad netoliese sukiojasi gaisrininkai, jis suskubo susirinkti kailius ir juos išvežė paslėpti.

Atvykę gamtos saugotojai rado jau ištuštintą sodybą, tačiau šalia jos ant medžių vis dar kabėjo dviejų šernų kailiai. Ant kito medžio šakos buvo pakabinta plastikinė talpa su dyzelinio kuro likučiais. Matyt, būtent dyzelinio kuro pagalba buvo uždegama žolė.

Aplinkos pasaugos pareigūnai bandė surasti paslėptus kailius aplinkiniuose miškuose. Jų surasti nepavyko, bet aptiko spąstus žvėrims gaudyti. Spąstai buvo viela pritvirtinti prie metalinio strypo įkalto į žemę.

Pasak gamtosaugininkų, čia tikriausiai darbavosi netoliese gyvenantis pilietis, kuris jau ne sykį buvo baustas už brakonieriavimą. Pas jį sodyboje buvo rasta kailių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.