Girtavęs klaipėdietis pradangino trijų mėnesių kūdikį

Netrukus paaiškėjo, kad tai - dvi dienas ieškotas vaikas.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-03-21 20:33, atnaujinta 2018-03-09 13:27

Klaipėdos vaikų teisių apsaugos tarnybos specialistams antradienį paskambino vieno bendrabučio Minijos gatvėje gyventojai. Susijaudinę žmonės pasakojo, kad viename kambaryje linksminasi įkaušusių vyrų kompanija, susėdusi ant grindų. Šalia guli trijų mėnesių kūdikis.

Nuvažiavę į nurodytą vietą policijos pareigūnai nerado nei girtos kompanijos, nei kūdikio. Kambarys buvo užrakintas, patekti į vidų nepavyko.

Prasidėjo kūdikio paieška. Vaiko teisių specialistai apvaikščiojo bendrabučius, kur galėjo girtauti ieškomi žmonės, bet jų nerado.

Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Saulius Galminas pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kūdikio dingimo.

Prokurorams sutikus, į asocialios šeimos butą pateko ugniagesiai, tačiau čia buvo tuščia.

Kitą dieną 27 metų kūdikio motina buvo surasta, tačiau girta moteris tikino nežinanti, kur yra jos sūnus. Motina neatrodė susirūpinusi, svarstė, gal kūdikis yra su tėvu.

Ketvirtadienį prokuratūra sulaukė džiugios žinios. Šeimos ir vaiko gerovės centro darbuotojai pranešė radę dingusį vaiką.

Viena centro specialistė lankė socialinės rizikos šeimą, gyvenančią Taikos prospekte. Po pokalbio su viešnia buto šeimininkė pasakė, kad jai reikia eiti į darbą, o vaikus vesti į darželį.

Lieka dar vienas svetimas vaikas, kurio ji šiuo metu negali prižiūrėti, tad juo turėtų pasirūpinti vaiko gerovės centro darbuotoja. Iš kur tas vaikas atsirado? Paaiškėjo, kad jį parsinešė sutuoktinis. Su vaiku buvęs vyras labai pasigėrė, todėl bičiulis nutarė pasiimti berniuką.

Netrukus paaiškėjo, kad tai - dvi dienas ieškotas vaikas.

Buvo iškviesta greitoji pagalba ir vaikas išgabentas į ligoninę. Medikai nustatė, kad mažylis - sveikas ir prižiūrėtas. Bet pas savo tėvus jis negrįžo - vaikas apgyvendintas globos namuose.

„Mūsų žiniomis, kūdikio tėvai nėra susituokę, jie - asocialūs, girtauja, nesirūpina vaiku. Tėvui netrukus turi būti skirtas 15 parų areštas dėl smurto artimoje aplinkoje, - sakė S. Galminas. - Toks atvejis, kai taip šiurkščiai pažeidžiamos vaiko teisės, mano darbe pirmas.“

Poros artimieji pasakojo, kad 27 metų moteris nuo skirtingų vyrų pagimdė keturis vaikus, tačiau jais nesirūpino. Pirmieji trys auga pas giminaičius.

Trijų mėnesių berniuko 40-metis tėvas esą pakankamai rūpinosi sūnumi. Pažįstami tikino, kad skandalai šioje šeimoje kildavo dėl moters elgesio. Esą ji palikdavo kūdikį tėvui ir dingdavo 2-3 dienoms.

Kai šis sugrįžusią moterį imdavo auklėti, ši iškart kviesdavo policiją. Tačiau ekspertų pažymų apie kokius nors sumušimus niekada nepateikė.

Paskutinįjį kartą incidentas kilo tuomet, kai grįžęs namo vyras savo sugyventinę rado lovoje su kitu.

Giminaičių teigimu, vyras slėpė vaiką, nes baiminosi, kad jo neatimtų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.