Apie smurtą mokykloje prabilusi mergaitė sulaukė grasinimų mirtimi

Grasino keršyti peilio dūriais

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 10, 2013, 12:19 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:19 PM

Devintą klasę lankanti mergaitė papasakojo pareigūnams, ką jai teko ištverti per pastaruosius dvejus metus. Vietos mušeikos namo iš pamokų grįžtančią mergaitę apsupdavo ratu ir surengdavo egzekucijas.

Dažnai auka būdavo užpuolama visai netoli nuo jos mokyklos. Kiekvienas skriaudikas aukai trenkdavo kumščiu į galvą, paskui pargriaudavo ant žemės ir spardydavo, atimdavo pinigus, grasindavo čia pat nužudyti.

Grasino keršyti peilio dūriais

Kad išvengtų smūgių, devintokė paaugliams skriaudikams nešdavo iš namų paimtus rūbus, motinos papuošalus, pinigus – grynaisiais atidavė apie 800 litų.

Nepaisydama pradėto ikiteisminio tyrimo viena didžiausių merginos skriaudėjų, buvusi jos klasės draugė šiomis dienomis pažėrė naujų grasinimų.

Paauglė pareiškė netoli nuo Jonavos esančiame Ragožių kaime turinti daug draugų narkomanų, todėl jei bus nuteista, bičiuliai atkeršys už ją mirtimi - peilio dūriais.

Ta pati mergina į apklausą policijoje anksčiau išdrįso ateiti vilkėdama iš aukos atimta palaidine.

Artimiausiu metu policijos komisariate planuojama surengti smurtautojų ir jų aukos akistatą.

Baimė merginą išsekino

Ši istorija į viešumą iškilo kovo pabaigoje, po šiurpių žodžių, kuriuos nuo įtampos išsekusi paauglė pasakė savo mamai: „Žinai, gyvenimas man jau nebeįdomus.“

Moksleivė buvo skubiai išvežta į Kauno klinikas, ten ją ėmėsi prižiūrėti psichiatrai. Iš gydymo įstaigos ji buvo išleista praėjusią savaitę.

Devintokė pareigūnams įvardijo keturias merginas, iš kurių sulaukia daugiausia patyčių. Jos mokosi kitose Jonavos mokyklose.

Be šių keturių penkiolikmečių, merginą skriausdavo dar 10–12 paauglių, iš jų – tik keli vaikinai. Dauguma jų gyvena normaliose šeimose.

Direktorius viešumo nenori

Anot Jonavos policijos komisariato viršininko Viginto Lukošiaus, įtarimai kol kas nepareikšti nė vienam devintokės nurodytam paaugliui.

Mokyklos, kurią lanko terorizuojama paauglė, direktorius, bendraudamas su mergaitės motina, apgailestavo tik dėl to, kad smurto atvejai buvo aprašyti spaudoje.

Tuo tarpu vietos gyventojai moterį užkalbina gatvėje ir dėkoja, kad ji išdrįso viešai papasakoti apie smurto faktus, nes nuo siautėjančių paauglių kenčia ir daugiau Jonavos moksleivių. Pastarųjų tėvai nedrįsta kreiptis į policiją.

Skyrė tik įspėjimus

Skriaudžiamos devintokės motina tvirtino pareiškimus į policiją rašanti nuo 2011 metų, bet pareigūnai anksčiau tik įspėdavo smurtautojų tėvus administracine tvarka dėl blogo atžalų elgesio.

Baudžiamoji byla iškelta tik po to, kai smurtą ir patyčias paviešino žiniasklaida.

Už tai numatyta iki trejų metų nelaisvės, tačiau nusikaltusiems nepilnamečiams dažniausiai skiriamos perpus švelnesnės bausmės nei suaugusiesiems, jie nuteisiami lygtinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.