Kratą įtariamo žudiko namuose sustabdė granata

Kratas dėl žmogžudystės atliekančius Panevėžio kriminalistus nustebino netikėtas radinys. Biržų rajono Germaniškio kaimo gyventojo namuose, spintelės stalčiuje, gulėjo rankinė granata.

Kaltės nepripažįstantis I. Lipnikas vakar buvo suimtas trims mėnesiams.<br>A. Švelna
Kaltės nepripažįstantis I. Lipnikas vakar buvo suimtas trims mėnesiams.<br>A. Švelna
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė ("Lietuvos rytas")

Apr 10, 2013, 8:56 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 1:34 PM

49-erių vyro namuose pareigūnai ieškojo nužudymo įrankių ir kitokių įkalčių, tačiau dėl rastos granatos teko nutraukti kratą.

Buvo iškviesti antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras” specialistai. Jie nustatė, kad granata nekelia pavojaus. Jos korpusas buvo ir be sprogstamosios medžiagos, ir be sprogdiklio.

Granatą savo namuose laikęs germaniškietis U. S. gyvena kartu su motina.

Vyras aplinkinių yra apibūdinamas kaip niekada niekur nedirbęs kaimo girtuoklis.

Įtariama, kad jis gali būti susijęs su gretimame Didžiosios Panemunės kaime įvykdyta žmogžudyste.

Pagrindinis įtariamasis šioje nužudymo byloje – Latvijoje gyventi leidimą turintis Ukrainos pilietis 21-erių Igoris Lipnikas. Jis buvo sulaikytas praėjusį sekmadienį.

Septynias klases baigęs jaunuolis neprisipažįsta nužudęs žmogų. Jis gyvena Latvijos pasienio kaime kartu su motina ir patėviu.

Po tėvo mirties I. Lipnikas kartu su motina grįžo į jos gimtąją Latviją.

Vakar Panevėžio apylinkės teismas leido I. Lipniką suimti trims mėnesiams. Jaunuolis įtariamas Latvijos piliečio 63-ejų Igorio Zenovo nužudymu.

Latvio kūnas buvo rastas šeštadienio vakare Biržų rajone esančiame Didžiosios Panemunės kaime. Negyvas žmogus gulėjo nuošalioje vietoje šalia apleistų fermų.

Ant sniego gulintį žmogų pastebėjo vietos gyventojai. Jie iškvietė medikus.

Tačiau šie tegalėjo konstatuoti vyro mirtį. Ant jo kūno buvo rasta smurto žymių. Vietiniai tvirtino, kad rastas negyvėlis nebuvo šio kaimo gyventojas.

Didžiosios Panemunės kaimas yra 5 kilometrai nuo Lietuvos ir Latvijos pasienio. Tą patį savaitgalį paaiškėjo, kad nusikaltimo auka ir įtariamasis yra iš kaimyninės šalies.

Pirminiais duomenimis, nužudytasis vertėsi sendaikčių prekyba. Jie kartu su įtariamuoju buvo atvažiavę į Didžiosios Panemunės kaimą prie apleistų fermų.

Čia ir buvo įvykdytas nusikaltimas. Po to įtariamas žudikas aukos automobiliu išvažiavo.

Nors I. Lipnikas tvirtina nežudęs, tačiau neneigia važiavęs nužudytojo automobiliu. Žinoma, kad įtariamasis bandė atsikratyti automobilio, palikti jį Lietuvoje, tačiau nesuspėjo.

Karštais pėdsakais sekę kriminalistai sulaikė įtariamąjį prie svetimo automobilio vairo. Prokurorai tiria kelias nužudymo versijas. Tarp jų – žmogžudystė dėl apiplėšimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.