Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Pedofilą žiauriai nukankinę vyrai dienas leis už grotų

Savo auką išprievartavę ir nužudę kankintojai sulaukė teisingumo. Vilniaus apygardos teismas tris vyrus, aukai sudavusius per 30 smūgių kojomis ir rankomis, ir į išangę įkišusius bei koja įgrūdusius degtinės butelį, pasiuntė už grotų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

May 15, 2013, 12:46 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:55 PM

Kirilui Strekalovui (20 m.), Dmitrijui Zdancevičiui (26 m.) Edvardui Veršeliui (38 m.) teismas skyrė realias laisvės atėmimo bausmes. D. Zdancevičius už grotų turės praleisti 14 metų, K. Strekalovas – 14 metų ir 6 mėn. Mažiausiai teismas skyrė E. Veršeliui – 9 metus.

Prokuroras siūlė daugiau

Prokuroras Ruslanas Boika už itin žiaurų Ričardo J. nužudymą jau kartą teistam kaltinamajam K. Strekalovui prašė skirti 15 metų ir 6 mėnesių, D. Zdancevičiui – 14 metų ir 6 mėnesių, o kaltinamajam E. Veršeliui – 16 metų laisvės atėmimo bausmę.

D. Zdancevičiaus gynėjas teismo prašė nagrinėti bylą vadovaujantis ne emocijomis, o įstatymu. Esą kaltinamasis nenorėjo nužudyti, o tik nubausti. Pats kaltinamais teisme prašė sumažinti bausmę. „Jei būčiau galvojęs blaiviu protu, tikrai tokio dalyko nebūčiau daręs“, – teisme sakė kaltinamasis.

Atsiprašydamas Ričardo J. dukters, K. Strekalovas teigė nesupratęs savo veiksmų. Prašydamas skirti kuo mažesnę bausmę, jis tvirtino Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime permąstęs savo elgesį.

Vyrai kaltinami tuo, kad praėjusiais metais Karaliaučiaus gatvėje esančiame name Vilniuje, naktį iš balandžio 16-osios į 17-ąją, norėdami pasityčioti ir paniekinti auką, žiauriai nužudė ankščiau už savo sugyventinės dukros išžaginimą teistą ir bausmę atlikusį Ričardą J.

Nusikaltimo naktį laiptinėje girtavusiems vyrams užkliuvo ankščiau už nepilnametės išžaginimą teistas ir bausmę atlikęs Ričardas J. Užsukę į jo butą vyrai esą ieškojo kartu su juo grįžusios sugyventinės, norėję pasiūlyti prisijungti prie jų kompanijos, tačiau neradę moters jie surengė vyrui egzekuciją.

Išniekino ir paliko myriop

Bylos medžiagoje teigiama, kad vyrai nusprendė pamokyti už nepilnametės išžaginimą kalėjusį vyrą. Kaltinamieji vyrą talžė kojomis ir rankomis. Galiausiai į išangę sugrūdę virtuvinį šaukštą iš įvyko vietos pasišalino.

Tęsdami girtuokliavimą laiptinėje ir aptarinėdami egzekucijos detales, kaltinamieji nusprendė nueiti pas, anot jų, pedofilą, pažiūrėti kaip šis laikosi. Ragindami vienas kitą, žiauruoliai dar kartą įsiveržė į aukos butą. Radę leisgyvį Ričardą J. lovoje, vyrai pasiuto ir nusprendė jį dar labiau pamokyti – į išangę sugrūsti ištuštintą degtinės butelį.

Prokuroro teigimu, kaltinamieji iš pat pradžių į išangę įkišo 30-40 cm ilgio šaukštą, o vėliau rankomis ir kojomis, grūdo stiklinį butelį, nepavykus to padaryti rankomis, jis tiesiog buvo įspirtas į išeinamąją angą.

Išdavė noras pasididžiuoti

Nesulaikydamas savo emocijų, vienas kaltinamųjų K. Strekalovas apie savo „žygdarbį“ papasakojo savo draugui, pasiūlęs jam apžiūrėti egzekucijos vietą. Išvydęs kraupų reginį, šis išsigando ir nedelsdamas iškvietė greitąją ir policiją.

Vilniaus policija sulaikė įtariamuosius, teismas jiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą. Du egzekucijos dalyviai pripažįsta savo kaltę, kitas sudvejojo, ar išties nuo patirto smurto auka galėjo mirti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.