Marijampolėje siaučia biurų ir namų plėšikai

Marijampolėje vėl pradėjo siausti vagys, kurių akiratyje – gyvenamieji namai ir pirmajame aukšte esantys biurai. Į vidų nusikaltėliai braunasi atlupdami plastikinius langus.

Ilgapirščiai į vidų pateko atlenkę plastikinį rėmą.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Ilgapirščiai į vidų pateko atlenkę plastikinį rėmą.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas”)

May 16, 2013, 8:39 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 4:59 PM

Marijampolės pakraštyje nuosavame name gyvenanti 46 metų marijampolietė užvakar dieną buvo išvykusi maždaug valandą. Grįžusi moteris rado nusiaubtus ir apvogtus namus.

Ji pasigedo auksinių papuošalų už tūkstantį litų bei kelių šimtų litų grynaisiais. Žalą moteris įvertino beveik keturiais tūkstančiais litų, nes teks keisti įsilaužėlių sugadintą langą.

Ilgapirščiai į vidų pateko atlenkę plastikinį rėmą. Neatmetama, jog dieną be baimės į privatų namą brovęsi nusikaltėliai kurį laiką galėjo stebėti šeimininkę.

Išvakarėse taip buvo įsilaužta į vienos leidyklos buhalteriją. Rytą į darbą atėjusi buhalterė nustebo pamačiusi, jog pro jos kabineto durų apačią kyšo popieriaus lapai.

Atrakinusi kabinetą moteris nustėro – ant grindų buvo primėtyta įvairių dokumentų, o seifo durys išlaužtos.

Didžiąją dalį pinigų išvakarėse buhalterė išnešė į banką, todėl įsilaužėliams atiteko tik beveik penkių šimtų litų grobis.

Tvora neapsaugo

* Marijampolės kriminalistai praėjusiais metais sučiupo kelis nusikaltėlius, kurie į patalpas patekdavo atlupę plastikinius langus.

* „Tie – jau kalėjime. Dabar ieškome kitų įtariamųjų. Pirmosios kartos plastikinius langus išlaužti yra vienas juokas. Seną medinį rėmą, kad ir kreivą šleivą, vagys įveikia sunkiai. Žmonės statosi namus už pusę milijono, o langus dedasi bet kokius – taupo. Yra tokių rėmų, kurių vagys neįveiktų. Jie, žinoma, brangesni, tačiau verta pasirūpinti namų saugumu. Privačių namų savininkai dažnai savo valdas aptveria aukštomis aklinomis tvoromis, apsisodina tankia tujų gyvatvore. Jei tokiame name nėra įrengta signalizacija, nusikaltėliams brautis į vidų nelieka jokių kliūčių”, – pabrėžė pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.