Prostitučių klientų logika: žmona gimdo vaikus, kekšė tenkina fantazijas

Anksčiau buvo manyta, kad prostitutes samdo vienišiai, drovūs, senyvi ar labai seni, turintys fizinę negalią vyrai. Tie, kuriems sunku užmegzti santykius su moterimis.

Vyrams prostitutės - įrankis fantazijoms tenkinti.<br>V. Balkūnas
Vyrams prostitutės - įrankis fantazijoms tenkinti.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

May 20, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:46 PM

Tačiau prieš dvejus metus atliktas tyrimas Prancūzijoje parodė, kad seksą perka arba vedę, arba su nuolatine partnere gyvenantys vyrai. Jie nėra tie, kurie nesugeba vystyti ilgalaikių santykių su moterimis.

Ilguose interviu su vyrais paaiškėjo, kad vaikystėje jų santykiai su motinomis, močiutėmis ar seserimis nesiklostydavo. Jie pasakojo, kad su žmonomis mylėdavosi, nes norėjo susilaukti vaikų, bet su jomis negalėdavo išpildyti visų savo seksualinių geismų, dažniausiai „purvinų dalykų“. Prostitutės, jų manymu, už pinigus gali padaryti bet ką.

„Vyrai nustebtų supratę, kas dedasi jų perkamų moterų galvose ir širdyse“, - įsitikinusi Prancūzijos asociacijos „Mouvement du Nid“, kuri rūpinasi prostitutėmis, vadovė Claire Quidet.

Atliktas tyrimas parodė, kad vyrai nesuvokia, kaip žaloja moteris. „Mes joms mokame pinigus ir to gana“, - sakė daugelis.

Tyrėjus nustebino, kad eidami pas prostitutes vyrai iš tiesų siekia ne sekso, bet santykių. „Dauguma apklaustųjų pasakė, kad jie ieško santykio, o ne sekso. Jie kaltino sekso darbuotojas, kad jos neatlieka savo darbo, tik pasiima pinigus. Vyrai turėjo iliuzijų, ką jie gaus iš sekso darbuotojų. Kaskart jie grįždavo pas sekso darbuotojas ir tikėdavosi, kad šį kartą bus geriau, pasitenkinimas bus didesnis, bet to didesnio pasitenkinimo niekada nebūdavo“, - pasakojo C. Quidet.

Tai davė akstiną asociacijai dirbti su jaunais vyrais ir berniukais. „Sukūrėme programas jų seksualiniam švietimui. Dauguma vyrų nebuvo pagalvoję, kad jie yra prostitučių klientai. Paklausti, ar mąsto, ką sekso darbuotojos jaučia, patiria patenkindamos jų aistras, kodėl jos tapo tokiomis, vyrai skubėjo kalbėti apie pinigus – jie sumoka ir to atrodo gana“, - kalbėjo prancūzė.

Jos įsitikinimu, vyrai turi žinoti, kad prostitucija nėra laisvas moterų pasirinkimas, bet aplinkybių pasekmė. „Norime, kad vyrai susimąstytų, kas yra prostitucija ir ką moteris patiria. Vyrai perka seksą, nes tai toleruojama, priimtina visuomenės. Jiems visą laiką buvo sakoma, kad prostitucija yra seniausia profesija pasaulyje, tad kodėl jie turėtų apie tai susimąstyti?“ - klausė C. Quidet.

Jos įsitikinimu, laikas sakyti tiesą apie prostituciją, kaip ji griauna moterų gyvenimus. „Kokios visuomenės mes norime? Ar teisinga primesti seksą kitam asmeniui vien dėl to, kad turi pinigų? Ar yra lygybė, kai vienas gali daryti ką nori, nepaisydamas kito troškimų, jausmų? Ar norime, kad seksas būtų prekė?“ - provokavo prancūzė.

Analogiški tyrimai buvo atlikti Škotijoje, viename Londono rajone ir Danijoje. Šių tyrimų rezultatai panašūs.

Vyrai, kurie perka sekso paslaugas, nėra iš vienos socialinės klasės ar vienos amžiaus grupės. Galima tik apibendrinti, kad tai – 30-50 metų vyrai.

Prancūzijoje kaip ir Lietuvoje prostitucija nėra įteisinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.