Vaikinai smaginosi vogdami ir daužydami automobilius

Kauno policijos pareigūnams įkliuvo mieste ir jo apylinkėse siautėję senų automobilių vagys. Kauniečiai smaginosi pavogdami senus automobilius ir juos vėliau sudaužydami. Policijos duomenimis, įtariamieji pavogė mažiausiai penkis automobilius.

Du aštuoniolikmečiai ir septyniolikmetis "smagindavosi" vogdami senus automobilius ir juos vėliau sudaužydami.<br>Lrytas.lt archyvo asociatyvi nuotr.
Du aštuoniolikmečiai ir septyniolikmetis "smagindavosi" vogdami senus automobilius ir juos vėliau sudaužydami.<br>Lrytas.lt archyvo asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2013-05-28 12:02, atnaujinta 2018-03-06 04:43

Kauno policijos patruliai sulaikė miesto bei jo apylinkėse siautėjusius įžūlius nusikaltėlius. Du aštuoniolikmečiai bei septyniolikmetis „linksminosi“ vogdami senus automobilius, jais važinėdavo, kol nesibaigdavo kuras, o vėliau – specialiai sudaužydavo taranuodami pakelės stulpus arba įvažiuodami į griovį. Vieną pavogtą automobilį nusikaltėliai nuskandino tvenkinyje.

Praėjusio pirmadienio paryčiais, apie 5 val., policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad Kauno rajone, A. Stulginskio universiteto miestelyje stovi avariją patyręs senas „VW Golf“ apgadinta priekine dalimi, be priekinio valstybinio numerio, su akivaizdžiais užvedimo spynelės laužimo požymiais. Nustatyta, kad minėtas automobilis pavogtas Kaune, iš Kranto 7 –osios g.. Patruliai šį automobilį rado apgadinta priekine dalimi, be priekinio numerio, su akivaizdžiais užvedimo spynelės laužimo požymiais. Nustatyta, kad „VW Golf“ pavogtas Kaune, iš Kranto 7 –osios gatvės.

Netrukus policijos budėtojai sulaukė pranešimo, kad netoliese esančioje Šiltnamių gatvėje, griovyje yra automobilis „VW LT“. Važiuojant patikrinti informacijos, pareigūnai pastebėjo tris Šiltnamių g. einančius jaunuolius, kurie tik pamatę pareigūnus nubėgo į krūmų masyvą.

Pareigūnai iškart išsikvietė pagalbą – kinologus su tarnybiniais šunimis, o patys saugojo teritoriją. Netrukus buvo surastos pirštinės, kuprinė, o netoliese ir trys jaunuoliai, kurie vengė sulaikymo ir aktyviai priešinosi. Du aštuoniolikmečiai ir septyniolikmetis buvo sulaikyti tik panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir užsiundžius šunį. Visi trys jaunuoliai buvo sulaikyti ir pristatyti į komisariatą.

Policijos pareigūnai įtaria, kad šie veikėjai naktį iš gegužės 22-osios į 23-iąją Kauno rajone pavogė du automobilius, bei apšvarino dar tris. Jie rinkdavo senus automobilius, kuriuose nebuvo įrengtos apsaugos sistemos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.