Medžioklė pistoletu gali kainuoti 25 tūkst. litų

Praėjusį pirmadienį Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Šilutės gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai Sakūčių miške (Šilutės r.) Kintų medžioklės klubo plotuose sulaikė elnę nušovusį brakonierių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2013, 7:43 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 2:53 AM

Apie neteisėtą medžioklę pranešė vietos eigulys. Išgirdęs šūvį jis nuvyko pažiūrėti, kas šaudo, ir pamatė vyriškį, atvažiavusį „Jaguar“ automobiliu ir vaikščiojantį po mišką. Pasikalbėję jie išsiskyrė ir šis vyras nuvažiavo gilyn į mišką.

Eigulys, apžiūrėjęs vietą, kurioje vaikščiojo nepažįstamasis, rado nušautą tauriojo elnio patelę. Ji buvo žinoma miškininkui. Jo pasakojimu, elnė buvo labai jauki ir prisileisdavo žmones iki dešimties metrų atstumu. Apžiūrėjus nušautą gyvūną pastebėtos dvi šautinės žaizdos, padarytos mažo kalibro ginklu.

Šilutės aplinkosaugininkai skyrė visas savo pajėgas brakonieriui surasti. Jie užblokavo visus išvažiavimo iš miško kelius ir surengė pasalą. Po kiek laiko pareigūnai pastebėjo iš miško išvažiuojantį „Jaguar“ automobilį.

Jį sustabdžius paaiškėjo, kad vairuotojas – klaipėdietis.

Apieškojus automobilį ir vairuotoją, rastas savigynai išduotas „Makarov“ pistoletas. Jo dėtuvėje buvo 6 šoviniai. Įtariamasis vyras neigė medžiojęs, tačiau nesugebėjo įtikinamai paaiškinti, ką veikė miške.

Į įvykio vietą buvo iškviesti Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai. Įtariamasis buvo sulaikytas dėl tolimesnio tyrimo, o nušautas gyvūnas skubiai išgabentas į Vilnių, Nacionalinį maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institutą.

Bus atliktas patologinis skrodimas norint išimti galimai kūne likusius šovinius ar jų dalis, nustatyta mirties priežastis ir įvertinta, ar elnė nebuvo vaikinga.

Už tokį medžioklės reikalavimų pažeidimą bauda gali siekti iki 4 tūkst. litų, o pistoletas gali būti konfiskuotas. Gamtai padaryta žala siekia 10,5 tūkst. litų. Jeigu paaiškės, kad elnio patelė buvo vaikinga, ieškinys padidės iki 21 tūkst. litų

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.