E. Ostapenka įniršį tramdys kursuose

Skandalingąjį atlikėją 36 metų Eugenijų Ostapenką dėl konflikto su gydytoju teismas išteisino, tačiau įpareigojo vienus metus lankyti kursus, kuriuose bus mokoma, kaip tramdyti įniršį.

E. Ostapenka dažnokai lankosi teisme, nes nuolat įsivelia į konfliktus.<br>A. Pilaitienė
E. Ostapenka dažnokai lankosi teisme, nes nuolat įsivelia į konfliktus.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2013-05-30 08:06, atnaujinta 2018-03-06 02:43

Incidentas įvyko 2011 metų birželio 10-ąją. E. Ostapenką iš namų greitoji pagalba atvežė į Klaipėdos universitetinės ligoninės Reanimacijos skyrių.

Jis tikina tądien išgėręs alaus ir 40 tablečių raminamųjų vaistų „Relanium”.

Dainininko teigimu, jam nebuvo suteikta pagalba, dėl to tarp jo ir gydytojo kilo konfliktas, jie susigrūmė.

Kūnas sužalotas nežymiai

E. Ostapenka aiškina, kad gydytojas jį visaip įžeidinėjo, vadino „dviratuku”, sudavė kelis smūgius į įvairias kūno vietas, paguldęs ant grindų ir atsisėdęs ant nugaros užlaužė dešinę ranką ir sukėlė didelį fizinį skausmą, kankino.

Teismo medicinos ekspertai atlikėjui diagnozavo nežymų kūno sužalojimą.

Gydytojas Remigijus Vertelis ir keturios slaugytojos teigia, kad E. Ostapenka kumščiu trenkė gydytojui į veidą, griebė už gerklės ir vieną kartą spyrė į pilvą.

Į ligoninę buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie E. Ostapenką išvežė į nuovadą apklausti dėl incidento.

Po susitaikymo – byla

E. Ostapenka kreipėsi į Klaipėdos apylinkės teismą privataus kaltinimo tvarka, kad baudžiamojon atsakomybėn dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo būtų patrauktas gydytojas R. Vertelis.

Tam pačiam Klaipėdos apylinkės teismui buvo perduota baudžiamoji byla, kurioje E. Ostapenka kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu.

Taip jau susiklostė, kad abi bylos dėl to paties incidento pernai birželį pradėtos nagrinėti tą pačią dieną. Byla privataus kaltinimo tvarka buvo baigta greitai.

E. Ostapenka ir R. Vertelis teismo salėje pasirašė prašymą dėl susitaikymo. Teisėja tokiam susitarimui neprieštaravo. Tačiau po kelių valandų baudžiamoji byla pradėta nagrinėti iš esmės.

„Nieko nesuprantu, mes susitaikėme, tikėjausi padėti tašką šioje istorijoje. Išeina, kad mane „išdūrė”, – stebėjosi kaltinamuoju tapęs E. Ostapenka.

Teismas laisvės neatėmė

Trečiadienį Klaipėdos apylinkės teismas pripažino, kad E. Ostapenka pažeidė viešąją tvarką, – tai patvirtino nuoseklūs paties mediko ir keturių jo kolegių parodymai.

Tačiau teismo ekspertas nustatė, kad atlikėjas raminamuosius vaistus sumaišė su alumi, todėl dėl intoksikacijos sumažėjo jo gebėjimai objektyviai vertinti aplinką.

Pripažinta, kad incidento metu jis buvo ribotai pakaltinamas, ir nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas.

Tačiau jam teks lankyti kursus, kuriuose bus mokoma, kaip kontroliuoti savo įniršį ir nepradėti smurtauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.