Specialieji agentai griebė ir Panevėžio statybos trestą

Garsių sutuoktinių Matuzų byla – kaip didžiulis siūlų kamuolys, iš kurio pareigūnams pamažu pavyksta išnarplioti vis naujas įvairiausių galimų nusikaltimų gijas. Šalia biokuro aferos matomos ir smulkios medžioklės bei degalų machinacijos, dabar gi galbūt lenda juodi verslo mokesčių slėpimo galai.

V. Matuzas (kairėje) ir D. Gesevičius atidarant naujus objektus buvo matomi tarp pagrindinių šių iškilmių dalyvių.<br>A. Švelna
V. Matuzas (kairėje) ir D. Gesevičius atidarant naujus objektus buvo matomi tarp pagrindinių šių iškilmių dalyvių.<br>A. Švelna
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas (panskliautas.lt)

2013-05-30 11:35, atnaujinta 2018-03-06 02:33

Susiję su Matuzais

Tirdami buvusio Seimo nario Vito Matuzo ir jo žmonos Danutės Matuzienės bylą, pareigūnai šią ir praėjusią savaitę atliko kratas ir Panevėžio statybos treste.

Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos viršininkas Egidijus Snicorius trečiadienį „Panevėžio rytui“ patvirtino, kad apsilankė Panevėžio statybos treste.

„Kratas atlikome ne tik šioje bendrovėje, bet ir kitose. Tyrimas susijęs su Matuzais“, – sakė pareigūnas.

Daugiau tyrimo detalių atskleisti valdybos vadovas nesutiko. Į klausimą, ar „Cido“ arena taip pat atsirado specialiųjų agentų akiratyje, jis neatsakė, bet to ir nepaneigė. E.Snicorius teigė, kad niekam įtarimų po kratų dar nėra pareikšta.

Kur „Cido“ arenos paslaptis?

Nepatikrintais duomenimis, per „Cido“ areną ir Panevėžio statybos trestą galėjo būti plaunami pinigai.

V. Matuzo vadovavimo miestui laikais Panevėžio statybos trestas buvo pasamdytas statyti „Cido“ areną. Vėliau valdžia pasirašė arenos valdymo sutartį su privačia firma. Savivaldybė įsipareigojo valdytojams kasmet mokėti kosmines sumas už išlaikymą – po 2 mln. Lt.

Vėliau politikas, buvęs seimūnas Gintaras Šileikis bandė išgauti tos sutarties pasirašymo dokumentus, tačiau savivaldybės vadovybė tapo kurčia ir akla.

Nešnekus trečiadienį buvo ir Panevėžio statybos tresto generalinis direktorius Dalius Gesevičius. Į visus klausimus jis atsakė vienodai: esą nieko negali pasakyti ir patarė dėl visko klausti pareigūnų.

„Klauskite STT, ten viską atsakys“, – kaip užvestas kartojo jis.

V. Matuzui prisiskambinti trečiadienį nepavyko. Nuo to momento, kai jis neteko Seimo nario posto ir atsirado reikalų su teisėtvarka, buvęs aukštas politikas į skambučius nebeatsiliepia. Skambinant jo anksčiau naudotu telefonu trečiadienį buvo nurodoma patikrinti numerį.

Narplioja biokuro aferą

Pareigūnai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl daugiau nei 17 milijonų litų biokuro verslo aferos. Įtarimai pareikšti vienai bendrovei ir 24 asmenims.

Tarp įtariamųjų – šiuo metu vienai uždarajai bendrovei vadovaujanti D. Matuzienė, taip pat buvęs Seimo narys V. Matuzas. Iš viso tiriama 12 nusikalstamų veikų.

Dauguma įtariamųjų pripažįsta savo kaltę visiškai arba iš dalies. Specialiuosius agentus domina 2010–2011 metų įvykiai.

Prokurorai nurodo, kad V. Matuzas galimai organizavo nusikalstamą grupuotę, kurioje galėjo būti ir jo žmona bei aukšti valdininkai – „Panevėžio energijos“ generalinis direktorius Vytautas Šidlauskas, Panevėžio miškų urėdijos vadovas Daugirdas Lukoševičius, Nacionalinės žemės tarnybos Panevėžio žemėtvarkos skyriaus vedėja Zinaida Marmokienė.

Įtariama, kad jis organizavo šių valdininkų piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

Susisiekti su „Cido“ areną valdančios bendrovės „Seven entertainment“ vadovais nepavyko. Laidiniu telefonu atsiliepusi moteris pasakė, kad vadovai išvykę, tačiau nesutiko pasakyti jų mobiliųjų telefonų numerių. Ji tik pasiūlė už „Cido“ arenos renginius atsakingo darbuotojo numerį, tačiau šis už vadovus kalbėti negalėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.