Naujagimę dukrą nužudžiusi motina įkalinta 10 metų

10 metų pataisos namuose. Tokią bausmę Šiaulių apygardos teismas skyrė ką tik gimusią dukrelę nužudžiusiai 41 metų Vilmai Rizlerienei.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Jul 11, 2013, 4:11 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:21 AM

Vaikžudė seniai turėjo stoti prieš teismą, bet kelerius metus slapstėsi Didžiojoje Britanijoje. Į Lietuvą ji buvo pargabenta šių metų pavasarį, kai ekstradicijai pritarė ir V. Rizlerienės skundus svarstęs Didžiosios Britanijos teismas.

Su dviejų sutuoktinių 5 vaikus pagimdžiusi Kelmės gyventoja V. Rizlerienė šeštosios atžalos ėmė lauktis 2008 m. Tada moteris gyveno su išgerti mėgstančiu sugyventiniu.

2008 m. gruodžio 9-ąją V. Rizlerienė namuose pagimdė dukrelę. Vos gimusiai mergaitei motina nuplėšė virkštelę, todėl naujagimė per kelias minutes mirtinai nukraujavo.

Žmogžudė išsidavė pati – tą dieną paskambino savo draugėms ir pasiguodė, jog prastai jaučiasi. Atskubėjusi draugė išsyk pamatė, kad šeimininkė pagimdė.

Baisios nuojautos persmelkta viešnia nuėjo į vonios kambarį ir pamatė polietileninį maišelį. Palietusi jį, moteris pajautė nuo neseniai nužudyto kūdikio dar sklindančią šilumą.

Prasidėjus tyrimui, V. Rizlerienė buvo išleista į laisvę, o po to staiga dingo. Todėl buvo paskelbta tarptautinė žmogžudės paieška.

Vėliau paaiškėjo, kad ji 2010 m. pavasarį paspruko į Didžiąją Britaniją. Iš pradžių bėglė valė Niukastle gyvenančio lietuvio namą, o po to persikėlė į Liverpulį. Čia pernai pavasarį ji ir buvo sučiupta.

Britų pareigūnai metus svarstė, ar išduoti V. Rizlerienę į gimtinę, nes ji pasiguodė serganti psichikos liga, o Lietuvoje negausianti gydymo. Tačiau Didžiosios Britanijos teismas vaikžudės prašymų netenkino, todėl ji šių metų kovą buvo sugrąžinta į gimtinę.

Žudikė ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme bandė gudrauti. Ji guodėsi prasta atmintimi, bandė įtikinėti, kad virkštelė nutrūko pati. Tačiau šią versiją paneigė teismo medicinos ekspertai.

Į teismą atvesdinta vaikžudė bandė plaukais dangstytis veidą. Teisėjui skaitant nuosprendį, V. Rizlerienė buvo visiškai rami.

Bausmę paskyręs teismas žudikę įpareigojo atlyginti pargabenimo į Lietuvą išlaidas – 6072 litus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.