Šventojoje vagys nudžiovė 30 tūkst. litų kainuojantį atliekų konteinerį

Šventojoje pareigūnai susidūrė su įžūlia vagyste. Ilgapirščiai iš gyventojų panosės nugvelbė beveik 30 tūkstančių litų kainuojantį atliekų konteinerį. Niekas net negalėjo pagalvoti, kad vagių taikiniu taps 10 tonų sveriantis konteineris.

Įpratę šiukšles išmesti Liepojos plente šventoios gyventojai nerado konteinerio.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Įpratę šiukšles išmesti Liepojos plente šventoios gyventojai nerado konteinerio.<br>A. Barzdžiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

2013-07-11 14:45, atnaujinta 2018-03-03 03:29

Palangos komunalininkai netveria pykčiu – pavogtas 29 tūkst. 660 litų kainuojantis konteineris buvo labai patogus. Į Liepojos plente stovėjusį konteinerį šiukšles veždavo visi Šventosios gyventojai.

Konteineris milžiniškas – trijų metrų aukščio ir aštuonių metrų ilgių. Tuščias jis sveria apie 5 tonas. Gyventojams jį užpildžius atliekomis jis pasunkėja dvigubai ir apytiksliai sveria dešimt tonų.

Vagys nesismulkino ir konteinerį pagrobė su visomis buvusiomis šiukšlėmis. UAB „Palangos komunalinis ūkis“ direktorius Konstantinas Skierus buvo šokiruotas tokio vagių įžūlumo.

Atvykę išvežti – jau neberado

Šventosios gyventojų atliekos į sąvartyną išvežamos kas dvi dienas. Pirmadienį komunalininkai jas išvežė kaip buvo planuota. Atvykę po dviejų dienų liko nemaloniai nustebinti, nes nei šiukšlių, nei konteinerio nebebuvo.

„Pirmadienį dar išvežėme, o trečiadienį jo jau nebebuvo. Kai konteineris buvo pavogtas, vagys turėjo kartu išsivežti ir apie 5 tonas smulkių statybinių atliekų. Be geros technikos ir pasiruošimo jo negalėjo pavogti. Turėjo būti naudojamas bent 10 tonų keliamosios jėgos kranas, su bet kuo tokio konteinerio nepakelsi“, – pasakojo K. Skierus ir buvo įsitikinęs, kad vagys puikiai žinojo komunalininkų grafiką ir vagystę suplanavo iš anksto.

K. Skierus svarstė, kad konteineriu susidomėję asmenys arba parduos konteinerį visą, arba supjaustę gabalais parduos metalo laužui. Spėjama, kad už geros būklės konteinerį vagys papildys kišenes 15 tūkstančių litų.

Šiuo metu Liepojos plente pastatyti šeši paprasti konteineriai. Komunalininkams padaugėjo darbo – juos tuštinti reikia du kartus per dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.