Sąvadautoja purtosi kalėjimo ir pasakoja apie savo ligas

Už pelnymąsi iš nepilnamečių merginų prostitucijos nuteista Daiva Mondeikienė nenori keliauti į pataisos namus. Ji bando įtikinti teismą, kad negali atsidurti už grotų dėl ligos, rašo „Lietuvos rytas”.

D. Mondeikienė daugiau kaip prieš pusmetį nuteista kalėti, bet tebėra laisvėje.<br>A. Pilaitienė
D. Mondeikienė daugiau kaip prieš pusmetį nuteista kalėti, bet tebėra laisvėje.<br>A. Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Jul 25, 2013, 8:36 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:25 PM

51 metų klaipėdietei 2012-ųjų gruodį Apeliacinio teismo nuosprendžiu buvo paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Tačiau šis teismo sprendimas iki šiol neįvykdytas.

Moteris kreipėsi į Klaipėdos miesto apylinkės teismą prašydama atleisti ją nuo bausmės atlikimo ir skirti teismo medicinos ekspertizę, o kol bus nagrinėjamas jos prašymas, sustabdyti nuosprendžio vykdymą.

Teismas šio skundo nenagrinėjo ir prašymą atmetė.

Nutartyje pabrėžiama, kad nuteistąjį nuo bausmės atlikimo dėl ligos atleidžia teismas bausmę vykdančios institucijos teikimu, remdamasis gydytojų komisijos išvada.

Vadinasi, D. Mondeikienė pirmiausia turi nuvykti į Panevėžio moterų pataisos namus ir tik ten bandyti spręsti savo sveikatos problemas.

Šią nutartį D. Mondeikienė apskundė Klaipėdos apygardos teismui, tačiau praėjusį pirmadienį vykusiame posėdyje ji pati nepasirodė. Nebuvo ir jos interesams atstovaujančio gynėjo.

Siuntė nepilnametes prostitutes į užsienį

* Modelių agentūros „Harmonijos pasaulis” direktorė D. Mondeikienė merginoms žadėjo modelio karjerą, bet vežė jas į užsienio šalis linksminti turtuolių.

* 2001–2005 metais į prostituciją buvo įtraukta maždaug 20 merginų (dalis jų nepilnametės). Turtingiems vyrams teikti lytinių paslaugų lietuvaitės vykdavo į Jungtinius Arabų Emyratus, Didžiąją Britaniją, Prancūziją, Monaką, Seišelių salas.

* Už nepilnamečių įtraukimą į prostituciją taip pat buvo nuteista kartu dirbusi D.Mondeikienės sesuo Nadiežda Nitiuk.

* Prostitucijos veiklą organizavusi D. Mondeikienė gelbėdama savo kailį jau ne pirmą kartą tarsi šiaudo griebiasi sveikatos problemų.

* Apskundusi Vilniaus apygardos teismo sprendimą Apeliaciniam teismui ir prašiusi panaikinti laisvės atėmimo bausmę ir ją išteisinti, klaipėdietė su bičiulėmis porą metų vilkino bylą – prieš posėdžius pateikdavo medikų pažymas ir prašydavo juos atidėti.

* Teismas skyrė ekspertizę. Gavus medikų išvadas paskelbta, kad prisidengdama ligomis D. Mondeikienė piktnaudžiauja procesinėmis teisėmis – ekspertai nustatė, kad ji gali dalyvauti teisme ir duoti parodymus. Panašiai ji elgiasi ir dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.