Prokuratūra gavo prašymą atlikti tyrimą dėl P. Gražulio veiksmų ir kalbų

Generalinė prokuratūra perdavė nagrinėti Vilniaus apygardos prokuratūrai penktadienį gautą Lietuvos žmogaus teisių centro prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą Lietuvos Respublikos Seimo nario Petro Gražulio atžvilgiu dėl prašyme nurodytų šio asmens viešų pasisakymų šeštadienio eitynes „Už lygybę“.

P. Gražulis aktyviai protestavo prieš homoseksualų eitynes.<br>D. Umbrasas
P. Gražulis aktyviai protestavo prieš homoseksualų eitynes.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2013, 2:40 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:05 PM

Vilniaus apygardos prokuratūrai pavesta, patikslinus prašyme nurodytas aplinkybes, priimti sprendimą dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo.

Minėtame prašyme Lietuvos žmogaus teisių centras, nurodydamas 2013 m. liepos 24 d. Lietuvos Respublikos Seimo svetainėje paskelbtą P. Gražulio pranešimą spaudai bei apeliuodamas į kitus šio politiko viešus pasisakymus teigia, kad jais peržengiamos saviraiškos bei žodžio laisvės ribos ir prašo pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kurstymo prieš bet kokios tautos, rasės, etninę, religinę ar kitokią žmonių grupę.

Kai kurių politikų ir Seimo narių išsišokimai per šeštadienį vykusias eitynes „Už lygybę“ sukėlė nerimą Lietuvos policijos veteranų asociacijai.

         Policijos veteranai primena, kad policijos pareigūnai, dirbę renginio metu atliko savo pareigas ir užtikrino viešąją tvarką bei žmonių saugumą.   

         „Gyvename teisinėje valstybėje, kur galioja tų pačių Seimo narių priimti įstatymai. Susirinkimų įstatymas labai aiškiai nurodo pareigą policijai užtikrinti bet kokio renginio, kuriam išduotas leidimas, saugumą.

Todėl keistai atrodo kai kurių Seimo narių raginimai kurstyti nesantaiką, pažeidinėti įstatymus ir kitokiais būdais darytis sau politinę reklamą", - sako Lietuvos policijos veteranų asociacijos pirmininkas Kęstutis Tubis.

         Buvusiems policijos  pareigūnams nerimą taip pat kelia Seimo narių požiūris į įstatymus bei juos užtikrinančius policijos pareigūnus.

„Policija, vadovaudamasi įstatymais ir kitais teisės aktais, nešališkai gina visus asmenis, esančius Lietuvos Respublikos teritorijoje, nepaisydama jų tautybės, rasės, lyties, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų. Tai vienas svarbiausių policijos veiklos principų, numatytų policijos įstatyme, kurį priėmė tie patys politikai“, - teigia Kęstutis Tubis.

Jo nuomone, vietoje to, kad priimtų policijai reikalingus teisės aktus ir taip padėtų sunkius laikus išgyvenančiai policijai, politikai naudodamiesi pareigūnais darosi sau reklamą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.