Vagies triūsą svetimame kieme nufilmavo kameros (video)

Į Vilniaus rajono gyventojų kiemą naktį atsliūkinęs vagis išeikvojo nemažai jėgų, kol išrovė dekoratyvinę pušį.

Vagį sugundė pušies sodinukas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Vagį sugundė pušies sodinukas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Aug 9, 2013, 8:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:01 AM

Vagišiaus vargus užfiksavo prie namo Antežerių kaime pritvirtinta vaizdo kamera. Sodybos šeimininkė Rimanta J. kamerą ir įsirengė tam, kad susektų pas ją nuolat besilankančius dekoratyvinių medelių vagis.

Moteris apgailestavo, kad liepos 21-osios vakarą nepažiūrėjo, ką rodo namie įrengtas monitorius, ir nespėjo išvyti vagies, tačiau vaizdo įrašą perdavė policijai.

Jame užfiksuotas visas vagystės procesas. Į kiemą nepažįstamas vyras atėjo jau beveik sutemus – 22 valandą 30 minučių. Apžiūrėjęs dekoratyvines pušis, atvykėlis išsirinko vieną ir bandė ją išrauti.

Po kelių nesėkmingų bandymų jis priėjo prie kito medelio. Šio šaknys taip pat buvo tvirtos.

Nepavykus išrauti pušų, vyras beveik dešimčiai minučių kažkur dingo. Netrukus jis kieme pasirodė nešinas kastuvu. Tuomet išsikasė vieną dekoratyvinį augalą ir dingo.

Rimanta J. pastebėjo, kad vagis išsirinko pačią vešliausią Pumilio kalninę pušį. Antežerių gyventoja įsitikinusi, kad šis vyras jos kieme lankosi ne pirmą kartą ir žino, kur parduoti iškastus augalus.

„Manau, kad jis tikrai vagia ne iš manęs vienos, todėl tikiuosi, kad šį vyrą kažkas atpažins. Galbūt jis kam nors siūlė pirkti dekoratyvinių augalų“, - teigė paviešinti įrašą nusprendusi Rimanta J.

„Labai prašyčiau, atnešk ir pasodink pušį į vietą. Gražiai užglostyti nebūtina, ryte aš pati sutvarkysiu ir atsiimsiu prašymą iš policijos komisariato“, - į vagišių kreipėsi sodybos šeimininkė.

Iš šios sodybos iškastos jau keturios kalninės pušys. Viena jų kainuoja apie 200 litų. Sodybos šeimininkė policijai yra pranešusi ir apie pernai bei užpernai įvykdytas vagystes, tačiau vagis pareigūnams neįkliuvo.

Vilniaus rajono policijos komisariato viršininkas Josifas Kuzmickis teigė, jog kameras prie namų įsirengę gyventojai kartais padeda kriminalistams. „Yra buvę atvejų, kai vaizdo kamerų įrašai tapo papildomais įrodymais. Buvome sulaikę vagį, aptikome jo DNR pėdsakų, o kamerų užfiksuotame įraše matėsi ir jo drabužiai, tai tapo dar vienu įrodymu“, - pasakojo komisariato viršininkas.

Pareigūnas teigė, jog ne visada įmanoma pasinaudoti vaizdo kamerų įrašais. Pigiau kainuojančios kameros ryškiai filmuoja tik dienos metu, o tamsoje vos galima įžiūrėti įtariamųjų siluetus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.