Joniškio rajono sodyboje jaunuoliai tremtiniui pjaustė galvą ir rankų pirštus

Joniškio rajone esančio Barysių kaimo gyventojas Stasys Daukšas ne kartą guodėsi kaimynams, kad kenčia iš gretimo kaimo nuolat į jo sodybą atvykstančios jaunuolių gaujos, reikalaujančios pinigų, išpuolius. 68-erių buvęs tremtinys šeštadienį vienkiemyje vėl išvydo keturis neblaivius asmenis. Šis jų „vizitas" baigėsi žmogžudyste - sužvėrėję vaikinai kankino sodybos šeimininką pjaustydami jo galvą ir rankas. Ūkiniame pastate surengta egzekucija baigėsi sodybos šeimininko mirtimi.

Gretimame kaime gyvenantis Petras Šonta sakė, kad nemažą pensiją gaunantį vienišių nuolat skriausdavo užklystantys banditai.<br>G.Šiuparys
Gretimame kaime gyvenantis Petras Šonta sakė, kad nemažą pensiją gaunantį vienišių nuolat skriausdavo užklystantys banditai.<br>G.Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-08-25 10:51, atnaujinta 2018-03-01 18:26

S.Daukšo kūnas šeštadienio pavakarę rastas ūkiniame pastate. Šeimininko kūnas buvo sumuštas, galva bei rankų pirštai buvo su pjautinėmis žaizdomis.

Sodybos kieme matėsi kraujo pėdsakų - įtariama, kad nužudę žmogų nusikaltėliai jo kūną nutempė į ūkinį pastatą ir ten paslėpė po antklodėmis.

Tiesa, pareigūnai neatmeta versijos, kad pats sodybos šeimininkas girtavo su vyrais, o vėliau šie ėmė iš pensininko reikalauti pinigų.

Pareigūnai netrukus sulaikė keturis įtariamuosius, trims iš jų - 19-22 metai. Įtariamieji buvo neblaivūs - M. B. (gimęs 1991 m.) (2,93 prom. alkoholio), D. D.(gimęs 1993 m.) (1,59 prom. alkoholio), K. Ž. (gimęs 1969 m.) (2,80 prom. alkoholio), R. D. (gimęs 1994 m.) (1,24 prom. alkoholio) uždaryti į areštinę.

Paaiškėjo, kad vienas iš nusikaltėlių po egzekucijos pats paskambino policijai ir prisipažino apie įvykdytą žmogžudystę. Tiesa, banditai jau buvo išsilakstę - du iš jų sulaikyti Joniškio rajone, vienas Šiaulių rajone, kitas - Šiaulių mieste.

Tremtiniu buvęs S.Daukšas gaudavo solidžią pensiją,  gyveno vienas nuošalioje sodyboje, todėl buvo tapęs lengvu plėšikų grobiu. Vyras buvo gerbiamas kaime, giedojo bažnyčios chore.

Gretimame kaime gyvenantis Petras Šonta sakė, kad nemažą pensiją gaunantį vienišių nuolat skriausdavo užklystantys banditai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.