Paauglio nužudymu įtariamą D.Miliuką teismas leido suimti 3 mėnesiams (atnaujinta)

Panevėžio miesto apylinkės teismas antradienį, pačioje darbo pabaigoje, skyrė suėmimo sankciją 37 metų Dainiui Miliukui. Jis – pagrindinis įtariamasis dėl septyniolikamečio nužudymo šeštadienio vakarą Biržuose.

D.Miliukui teismas skyrė griežčiausią, 3 mėnesių suėmimo sankciją.<br>Fotomontažas
D.Miliukui teismas skyrė griežčiausią, 3 mėnesių suėmimo sankciją.<br>Fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Aug 27, 2013, 6:03 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:22 PM

D.Miliukui teismas skyrė griežčiausią – 3 mėnesių – suėmimo sankciją. Kartu su juo nusikaltimo metu buvusiam sugyventinės tėvui Z.Š. (gim. 1965) teismas skyrė 15 parų suėmimą.

Įtariama, kad D.Miliukas šeštadienį Biržuose, Maironio gatvėje, apie 21 val., po žodinio konflikto su pro šalį ėjusiais 15 ir 17 metų paaugliais, juos apšaudė iš legaliai savigynai išduoto kovinio pistoleto „Makarov“.

Pirminiais duomenimis, privažiavęs prie nepilnamečių automobiliu BMW, D.Miliukas įsakė jiems gultis ant žemės, tačiau šie nepakluso ir puolė bėgti, o vyriškis iš kovinio ginklo ėmė į juos šaudyti.

Jaunesnis vaikinas, rikošetu atšokusios kulkos sužeistas į lūpą, spėjo pabėgti ir pasislėpti bendrabučio laiptinėje. O negyvą 17-metį kitą rytą motina surado prie gretimo daugiabučio, po balkonu. Vaikinui pataikė dvi kulkos. Viena kiaurai perskrodė koją, kita jam pataikė į nugaros juosmeninę dalį. Nuo prasidėjusio vidinio kraujavimo pažeidus inkstą, vaikinas mirė per 15-20 minučių.

Po to, kai motina surado negyvą paauglį, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Policija sekmadienio rytą sulaikė D.Miliuko sugyventinės tėvą, 48 metų biržietį Z.Š. ir paskelbė D.Miliuko paiešką. Šis buvęs biržietis jau keliolika metų gyveno Vilniuje, Žirmūnų gatvėje. Kartu su iš Biržų kilusia sugyventine jis augina mažametį vaiką.

Pirmadienio vakarą, apie 21 val., D.Miliukas pats atvyko į Vilniuje, Žirmūnų gatvėje esantį policijos komisariatą. Ten jis pareigūnams atidavė ir 2010 metais jam savigynai išduotą kovinį pistoletą „Makarov“, kuriuo buvo apšaudyti paaugliai.

Policijos pareigūnai neigia, kad nepilnamečiai nukentėjo dėl kažkokių sąskaitų suvedinėjimo ar buvo kur įsipainioję. Nušautas septyniolikametis buvo perspektyvus šaulys, Lietuvos čempionas.      D.Miliukas anksčiau neteistas, tik prieš keliolika metų jam buvo taikytas tuomet veikęs Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymas. Vyriškis tuo metu buvo siejamas su viena Biržų nusikalstama grupuote.

D.Miliukas, kaip ir paauglys, kurio nužudymu jis įtariamas – buvęs perspektyvus Biržų sporto mokyklos auklėtinis. D.Miliukas – daugkartinis Lietuvos jaunučių, jaunių ir suaugusiųjų dziudo čempionas. Jis aktyviai sportavo iki 22 metų, bet vėliau iš profesionalaus sporto pasitraukė – įsitraukė į kažkokius verslus, persikėlė gyventi į Vilnių. Tiesa, D.Miliukas ir toliau sportuodavo – bėgiojo krosą, žaisdavo futbolą, būdamas Biržuose ateidavo pasportuoti į sporto mokyklos salę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.