R.Adomavičius teisme guodėsi, kad gyvena vien iš santaupų

R.Adomavičius teisme guodėsi, kad su žmona ir dvejų metų dukterimi jau metus gyvena vien iš santaupų. Mažametį vaiką auginanti jo žmona taip pat nedirba.

R.Adomavičius kaltinamas prekyba poveikiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
R.Adomavičius kaltinamas prekyba poveikiu.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 19, 2013, 12:16 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:13 AM

R.Adomavičius teisme guodėsi, kad su žmona ir dvejų metų dukterimi jau metus gyvena vien iš santaupų. Mažametį vaiką auginanti jo žmona taip pat nedirba.

„Jei dar metus negalėsiu grįžti į darbą, su žmona nusipirksime smuikus ir eisime prie Aušros vartų“ , - sakė nušalintas vicemeras.

Draudimą grįžti į vicemero postą prašantis pratęsti prokuroras minėjo, kad R.Adomavičius gali daryti poveikį liudytojams. R.Adomavičius tvirtino, kad nėra jokio teisinio pagrindo neleisti jam grįžti į darbą: „Su dviem liudytojais man draudžiama bendrauti ir dabar, o kitų liudytojų aš visai nepažįstu. Jiems nedarau poveikio dabar, nedaryčiau ir grįžęs į savivaldybę.“ R.Adomavičiaus advokatui Romualdui Mikliušui nesuprantamas atrodo ir prokuroro pareiškimas, jog į darbą grįžęs R.Adomavičius gali daryti naujus nusikaltimus.

„Jis juk nėra 7 ar 8 kartus teistas recidyvistas, kad rytoj grįžęs į vicemero postą iš karto imtų planuoti kitus nusikaltimus“, - kalbėjo advokatas.

R.Adomavičius prašė leisti jam bent tęsti Vilniaus miesto tarybos nario veiklą, nes už jį balsavo rinkėjai. „Kaip Vilniaus miesto tarybos narys jis nepadarė jokio nusikaltimo“, - sakė politiko advokatas.

R.Adomavičius kaltinamas tuo, jog nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo mėnesio provokavo bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą Darių Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį. Už tai jis esą žadėjo paveikti bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių, kad bendrovė „Utenos melioracija“ būtų pripažinta nugalėtoja konkurse tiesiant vandentiekį ir nuotėkų tinklus Trakų Vokėje. Projekto vertė – 8 milijonai litų.  

Be to, anot prokuroro, jis provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės. Bylos duomenimis, praėjusių metų rugsėjo 27-ąją 40 tūkstančių litų D.Norkus įdėjo į R.Adomavičiaus automobilį „Mercedes-Benz“, stovėjusį Vilniaus centre, J.Basanavičiaus gatvėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.