Blaivumą tikrintis atsisakęs K.Brazauskienės sūnus E.Butrimas išsisuko nuo griežtesnės bausmės

Kelių erelio vardą pelniusiam Ernestui Butrimui teismas gailestingas. Byloje nepakako įrodymų, kad birželio 30-osios naktį kelyje į Nidą siautėjęs verslininkas vairavo neblaivus. Pričiuptas pareigūnų vyras atsisakė pasitikrinti blaivumą, 1,46 promilių girtumas jam nustatytas tik po kelių valandų.

E.Butrimas trečiadienį teisme nepasirodė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
E.Butrimas trečiadienį teisme nepasirodė.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Oct 16, 2013, 5:26 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:51 AM

Priimdamas nutarimą Klaipėdos apylinkės teismas vadovavosi nusistovėjusia teismų praktika, pagal kurią blaivumą pasitikrinti atsisakęs asmuo nėra pripažįstamas vairavęs neblaivus. Kristinos Brazauskienės sūnus E.Butrimas nubaustas tik už tai, kad vairavo neturėdamas leidimo. Jam paskirta beveik maksimali bauda - 4600 litų.

E.Butrimas įkliuvo birželio 30-osios naktį vos įvažiavęs į Neringą, prie Alksnynės patikros posto. „Porsche Cayenne“ vairuotojas pats į save atkreipė aplinkinių dėmesį, kai nepanoręs laukti eilėje, pradėjo kelti triukšmą. Išlaipintas iš automobilio vyras atsisakė tikrintis blaivumą, o siekdamas išsisukti bruko pareigūnui kyšį – 600 litų.

Kad vairuotojas neblaivus, budėtojas įtarė jau pravėrus automobilio langą. Iš E.Butrimo esą sklido alkoholio kvapas. Tačiau pareigūnų protokole girtumo faktas nėra užfiksuotas, todėl teismui nepakako įrodymų, kad 42 metų verslininkas vairavo neblaivus.

1,46 promilės girtumas E.Butrimui nustatytas tik po kelių valandų. Apgirtusį ir siautėjantį kelių erelį teko tramdyti iškviestai operatyvinei grupei. Netrukus išaiškėjo, kad E.Butrimas vairavo ir neturėdamas tam leidimo. Teisę vairuoti jis buvo praradęs 2011-ųjų kovą. Jo vairuojamą visureigį Vilniaus gatvėmis tąkart vaikėsi net 5 policijos ekipažai. Teismas buvo įpareigojęs verslininką sumokėti ir 3 tūkst. litų baudą.

Už kelių eismo taisyklių pažeidimus E.Butrimas baustas ir dar kelis kartus. Administracinės bylos dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo teismas negalėjo pradėti nagrinėti du kartus, nes kaltinamasis dėl įvairių priežasčių prašė posėdžius atidėti.

Rugsėjo pabaigoje pradėta nagrinėti baudžiamoji byla dėl pareigūno papirkimo. E.Butrimas savo kaltės nepripažino. Už šį nusikaltimą jam gresia areštas, piniginė bauda arba laisvės apribojimas iki dvejų metų. Artimiausias teismo posėdis numatytas lapkričio 4 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.