Į teisiamųjų suolą sėdęs „darbietis“ mandato neprarado

Dokumento suklastojimu apkaltintas ir dėl to į teisiamųjų suolą sėdęs Pakruojo rajono tarybos narys 46 metų Zenonas Pekelis mandato nepraras.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 22, 2013, 2:35 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:57 PM

Šiaulių apylinkės teismas nusprendė kaltu dėl įvykdyto nusikaltimo prisipažinusį Z.Pekelį pagal laidavimą nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti, o baudžiamąją bylą jam nutraukti.

Apkaltinamojo nuosprendžio išvengęs Darbo partijos Pakruojo skyriui priklausantis Z.Pekelis galės ir toliau būti Pakruojo rajono tarybos nariu.

Pareigūnui teks ieškotis kito darbo

Naudota žemės ūkio technika Lietuvoje ir NVS šalyse prekiaujančios įmonės „Lašmuo“ įkūrėjui ir savininkui Z.Pekeliui teks patuštinti piniginę - teismo sprendimu jis į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą privalės sumokėti 650 litų.

Kartu su Z.Pekeliu į teisiamųjų suolą sėdusį piktnaudžiavimu tarnyba bei dokumento suklastojimu apkaltintą Pakruojo rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulį 49 metų Svajūną Joteiką teismas pripažino kaltu dėl abiejų jam inkriminuotų nusikaltimų.

Teismas S.Joteikai skyrė 3900 litų (30 MGL dydžio) baudą. Nuosprendžiui įsiteisėjus S.Joteikai, kuris šiuo metu nuo tarnybos yra nušalintas, teks ieškotis kito darbo.

Iškilo grėsmė netekti teisės vairuoti

Jo karjerą sužlugdžiusį nusikaltimą S.Joteika įvykdė pernai spalio 2 dieną. Tądien budėjęs pareigūnas sustabdė Pakruojo rajone, Kauksnujų kaime sustabdė per gyvenvietę didžiuliu greičiu lėkusį „Audi Q7“, kurį vairavo Z.Pekelis.

Greičio matuoklis parodė, kad gyvenvietėje, kur galima važiuoti ne didesniu nei 50 kilometrų per valandą greičiu politiko vairuojamas prabangus „Audi Q7“ lėkė net 127 kilometrų per valandą greičiu.

Šį pažeidimą padariusiam Z.Pekeliui iškilo grėsmė ne tik patuštinti piniginę bet ir pusmečiui netekti vairuotojo pažymėjimo.

Padiktavo savo darbuotojo duomenis

Su policininku tartis pamėginęs Z.Pekelis pasiūlė pažeidimo protokolą surašyti ne jo, o jo pažįstamo asmens vardu.

Pareigūnui sutikus suklastoti protokolą, Z.Pekelis telefonu pasiskambinam vienam savo darbuotojui ir jo duomenis padiktavo pažeidimo protokolą rašiusiam S.Joteikai.

Ši klastotė išaiškėjo, kai duomenų apie galimai įvykdytą nusikaltimą gavo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto tarnybos pareigūnai.

Teisme ėmė neigti kaltę

Pradėjus ikiteisminį tyrimą Z.Pekelis prisipažino suklastojęs dokumentą ir dėl to gailėjosi.

S.Joteika per ikiteisminį tyrimą prisipažino įvykdęs jam inkriminuotus nusikaltimu, o teisme savo kaltę jau ėmė neigti.

Pareigūnas tvirtino, kad kaltu prisipažino dėl tyrėjų jam daryto spaudimo. Teismas tokia S.Joteikos versija nepatikėjo.

Teisingumas triumfuos?

Kelių eismo taisyklių pažeidimą, už kurį gresia ne tik 1000-1500 litų bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimas šešiems mėnesiams, padaręs Z.Pekelis vairuotojo pažymėjimo nebuvo praradęs.

Ar Z.Pekelis bus baudžiamas už šį prieš metus įvykdytą pažeidimą, jei administracinės teisės pažeidimą įvykdęs asmuo būti spėtas nubausti per pusmetį?

To paklausti Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai sakė, kad remiantis Šiaulių apylinkės teismo nuosprendžiu pirmiausia turėtų būti panaikinta bauda už Z.Pekelį atsakomybę prisiėmusiam asmeniui.

Tai padarius, pasak pareigūnų, protokolas už jau minėtą kelių eismo taisyklių pažeidimą turėtų būti surašytas Z.Pekeliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.