Pričiupo kelių gaidelį V.Laurinavičių

Buvusiam Bokso federacijos prezidentui 65 metų kauniečiui Vladui Laurinavičiui, pravarde Laurytė, apkarto nutrūktgalviška kelionė. Už pabėgimą iš avarijos vietos jis ilgai negalės sėsti prie vairo.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Oct 30, 2013, 6:50 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:56 PM

„Kaltininką nustatėme, jis prisipažino”, – „Lietuvos rytui” sakė Kaišiadorių kelių policijos vyresnysis specialistas Kęstutis Lelekauskas, praėjusią savaitę surašęs V.Laurinavičiui Kelių eismo taisyklių pažeidimo protokolą. Apie tai rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Sprendimą dėl nuobaudos dydžio priims teismas.

Kelių ereliui greičiausiai teks sumokėti nuo 3000 iki 4000 litų baudą ir nuo 3 iki 5 metų pamiršti vairavimą.

Su Kauno nusikaltėlių pasauliu anksčiau sietą triskart teistą V.Laurinavičių demaskuoti padėjo vienos liudininkės nufilmuoti vaizdai.

Spalio 14-osios vakarą greitkelyje Vilnius–Kaunas, netoli Rumšiškių, V.Laurinavičius, vairuodamas savo žmonai Andželikai Laurinavičienei priklausantį „Audi A8”, rėžėsi į priekyje važiuojančias mašinas „Ford Mondeo” ir „Ford Tourneo”.

Vieną automobilį jis kliudė lenkdamas, kitą – nesilaikydamas saugaus atstumo.

Po avarijos V.Laurinavičius kalbėjo laužydamas liežuvį, o paskui spruko į laukus nelaukdamas, kol atvyks policija.

Liudininkams jis tvirtino vairavęs blaivus ir važiavęs vos 40 kilometrų per valandą greičiu.

Viena pro šalį važiavusi moteris išlipo iš savo mašinos ir nufilmavo V.Laurinavičių šalia apdaužytos „Audi”, tačiau patruliai atsisakė paimti šią vaizdo medžiagą. Jos prireikė tik po to, kai avarija buvo paviešinta.

Liudininkė tvirtino važiavusi apie 110 kilometrų per valandą greičiu, o V.Laurinavičius pro ją prašvilpė kaip vėjas.

Prispirtas įrodymų kaunietis po kelių dienų policijai prisipažino šiurkščiai pažeidęs eismo taisykles: „Buvau ištiktas šoko, todėl ir pabėgau.”

Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, V.Laurinavičius vadovavo asociacijai „Selma”, kuri rusų kariškiams Kaliningrade statė butus.

Nubaudė advokatą

* Vilniaus apylinkės teismas vakar už tai, kad automobilį vairavo neblaivus, dvejiems metams ir mėnesiui atėmė teisę vairuoti žinomam advokatui R.Andrikiui. Jam taip pat skirta 2200 litų bauda.

* Teisininkas spalio 10 dieną įkliuvo Elektrėnų policijos pareigūnams. Jie buvo gavę pranešimą, kad visureigio „Chevrolet” vairuotojas gali būti neblaivus. Sustabdžius jam buvo nustatytas vidutinis girtumas – 1,86 promilės alkoholio.

* R.Andrikis kaltės neneigė ir viešai pripažino netinkamai pasielgęs.

* 2002–2008 metais R.Andrikis ėjo Lietuvos advokatų tarybos pirmininko pareigas, jis yra buvęs Aukščiausiojo teismo teisėjas, nuo 1993 iki 1995 metų – šalies prezidento patarėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.