Policininką sužalojęs lakūnas J.Kairys negalės vairuoti automobilio

B.Savickis tvirtino atvirkščiai - avarinę situaciją sukėlė J.Kairys, smūgio su jo automobiliu nebuvo galima išvengti.

J.Kairio bylą tuometis Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nagrinėjo du kartus<br>V.Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
J.Kairio bylą tuometis Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nagrinėjo du kartus<br>V.Ščiavinsko nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 31, 2013, 9:39 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:13 PM

J.Kairio bylą tuometis Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas nagrinėjo du kartus. Pirmą kartą vietoj nuosprendžio teismo proceso dalyviai išgirdo teisėjos Danutės Mickevičienės paaiškinimą, kad dėl byloje likusių neaiškumų ji negali priimti sprendimo, todėl byla buvo nagrinėjama iš naujo.

Atnaujinus bylos nagrinėjimą buvo dar kartą apklaustas išvadas pateikęs specialistas, J.Kairys ir avarijoje sužalotas policijos pareigūnas 32 metų Boguslavas Savickis.

J.Kairys tiek pirmosios, tiek aukštesnės instancijos teismuose savo kaltės nepripažino. Lakūnas teisme tikino, kad dėl įvykusios nelaimės kalti patys policininkai, kurie esą dėl savo įgūdžių stokos vairuoti automobilį nesugebėjo išvengti susidūrimo su jo vairuojamu „Honda Accord“.

B.Savickis tvirtino atvirkščiai - avarinę situaciją sukėlė J.Kairys, smūgio su jo automobiliu nebuvo galima išvengti.

J.Kairio parodymus teismas įvertino kritiškai, kaip bandymą išvengti pelnytos bausmės. Skirdamas bausmę pirmosios instancijos teismas vadovavosi nukentėjusiojo ir kartu su juo važiavusio pareigūno parodymais, eksperto išvadomis, vaizdo medžiaga.

Avarija, dėl kurios J.Kairys aiškinasi teisme, įvyko 2011 metų rugpjūčio 25 d. Vilniuje, šalia S.Dariaus ir S.Girėno gatvių bei Eišiškių plento sankryžos. Pervažiavęs ją, J.Kairys iš pirmosios eismo juostos išvažiavo į antrąją ir užkirto kelią ten važiavusiems dviem motociklininkams.

Vienas jų nukrito ant žemės ir susižalojo. Po eismo įvykio pareigūnas mėnesį buvo nedarbingas.

Valstybinį kaltinimą šioje byloje palaikantis prokuroras teismo prašė J.Kairiui skirti 3 tūkst. 250 litų baudą bei pusantrų metų atimti jam teisę vairuoti.

Anksčiau už Kelių eismo taisyklių pažeidimus žymus lakūnas yra baustas 24 kartus, iš jų 14 - už greičio viršijimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.