Vietoj teismo posėdžio – vestuvės

Būsimasis jaunavedys – už grotų, nuotaka nuosprendžio laukia laisvėje. Už prekybą narkotikais teisiama pora netrukus tuoksis Lukiškių kalėjime. Dėl jų vestuvių teks atidėti teismą.

Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

2013-11-05 06:45, atnaujinta 2018-02-20 14:49

Vilniaus apygardos teismas (VAT) dėl netikėtos kliūties ilgai stabdo tik vakar atverstą narkotikų platintojų grupuotės bylą.

Paaiškėjo, kad lapkričio 28-ąją, kai buvo suplanuotas teismo posėdis, vienu nusikaltėlių grupuotės lyderių laikomas Erikas Navickas planuoja vesti savo draugę Editą Novosiolovą.

Kurti šeimą planuojantys įtariamieji teisiami kartu, o vestuvės vyks Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime, kur E.Navickas laikomas jau ilgiau nei metus.

Būsimieji jaunavedžiai tikino, kad vestuvėms poros valandų neužteks – jų pasveikinti atvyks artimieji, o po to laukia ilgalaikis pasimatymas.

Už prekybą narkotikais ir kitus nusikaltimus Lietuvoje ir Švedijoje prieš teismą stojo 14 grupuotės narių. Dėl advokatų ir teismo užimtumo 67 tomų byla toliau bus nagrinėjama tik kitų metų vasarį.

Už grotų vestuvių laukiantis E.Navickas laikomas vienu grupuotės vadeivų ir turtingiausiu jos nariu, rašo „Lietuvos rytas".

Vilnietį sulaikę pareigūnai per kratą jo namuose rado 433 500 litų. Jam pareikšti kaltinimai ne tik dėl prekybos narkotikais, nusikalstamo susivienijimo organizavimo, bet ir dėl neteisėto praturtėjimo.

E.Navicko draugė E.Novosiolova – vienintelė šiai grupuotei talkinusi moteris.

Gerai organizuota grupuotė įkliuvo praėjusių metų pavasarį. Iki šiol už grotų laikomi septyni jos nariai.

Teigiama, kad grupuotę įkūrė trys anksčiau jau teisti asmenys. Jie subūrė patikimus bendrininkus, skirstė jiems užduotis.

Grupuotės nariai kaltinami prekyba narkotikais ir kontrabanda, neteisėtu šaunamojo ginklo bei netikrų pinigų laikymu.

Bylos duomenimis, ši grupuotė veikė nuo 2011 metų rugpjūčio iki 2012 metų kovo. Per tą laiką kaltinamieji iš Lietuvos į Švediją ir Daniją ne kartą gabeno didelius kiekius narkotikų.

Narkotikų gabenimo kelius Kriminalinės policijos biuro pareigūnai surado bendradarbiaudami su Švedijos ir Danijos policija.

Tyrimo metu buvo paimta per 90 kilogramų metamfetamino miltelių. Didžiausias šių narkotikų kiekis rastas vieno kaltinamųjų namuose Marijampolės rajone.

2011-ųjų gruodį tirdami vagystę kriminalistai aptiko apie 40 kilogramų metamfetamino. Paaiškėjo, kad kvaišalai buvo skirti Skandinavijos rinkai.

Manoma, jog narkotikų prekeiviai uždirbo dideles sumas pinigų, o kad nekeltų įtarimų teisėsaugos pareigūnams, finansines operacijas atlikdavo pasinaudodami kitų asmenų vardais ir sąskaitomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.