25 pokerio turnyrų prizininkai – po padidinamuoju stiklu

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad, vykdydama projektą „Elektroninė prekyba“, nustatė 25 pokerio žaidėjus iš Lietuvos, kurie nedeklaravo visų ar dalies laimėtų sumų ir nesumokėjo gyventojų pajamų mokesčio. Atsisakiusiems bendradarbiauti su mokesčių administratoriumi gresia mokestiniai patikrinimai, baudos ir delspinigiai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-08 11:35, atnaujinta 2018-02-20 12:36

VMI atrinko pokerio žaidėjus, kurie nuo 2010 m. įvairiuose turnyruose laimėjo daugiau kaip 10,2 mln. litų, bet savanoriškai deklaravo tik per 2 mln. Lt pajamų. Po mokesčių administratoriaus pritaikytų poveikio priemonių žaidėjai papildomai deklaravo dar apie 1,5 mln. litų.

Tiems pokerio turnyrų laimėtojams, kurie informuos apie išlaidas viršijusias laimėtas sumas ir pateiks tai pagrindžiančius dokumentus, deklaruoti pajamų iš azartinių lošimų nebereikės.

VMI nustatė 25 gyventojus, kurie laimėję įspūdingas sumas nevykdė prievolės jų deklaruoti arba deklaravo tik dalį. Šiems lošėjams VMI darbuotojai išsiuntė pranešimus, kuriuose buvo išaiškintos mokestinės prievolės ir rekomenduota patiems deklaruoti gautas pajamas bei susimokėti mokesčius.

Tokių laimėtojų, kurių laimėta suma 2010–2012 m. pokerio turnyruose buvo 30 tūkst. ir daugiau JAV dolerių, Vilniaus apskrityje buvo 11, Kauno - 6, Klaipėdos – 5, Šiaulių – 2, Alytaus – 1.

„Vis dar pasitaiko „kuklių“ pokerio lošėjų, kurie apie savo laimėjimus nutyli, nors VMI techninėmis priemonėmis elektroninėje erdvėje surenka ir vertina duomenis apie Lietuvos gyventojų pokerio turnyruose laimėtas sumas.

VMI rekomenduoja patiems žaidėjams deklaruoti pajamas ir sumokėti mokesčius, nes bendradarbiauti atsisakę, piktybiškai pajamų nedeklaruojantys ir neįtikėtinas istorijas pasakojantys pokerio žaidėjai sulauks mokestinių patikrinimų, kurių metu bus apskaičiuoti ne tik mokėtini mokesčiai, bet ir delspinigiai, paskirtos baudos“, - sako VMI prie FM Operatyvios kontrolės organizavimo skyrius vedėjas ir projekto „Elektroninė prekyba vadovas Rolandas Puncevičius, pabrėždamas, kad žinomi šalies pokerio žaidėjai ir patys deklaruoja gautas pajamas, ir ragina tą daryti kitus. VMI primena, kad 2012 ir ankstesnių metų pajamas rekomenduojama deklaruoti kuo skubiau.

Atkreiptinas dėmesys, kad VMI atsižvelgia į pokerio turnyrų, kuriuose mokesčių mokėtojas dalyvavo kaip organizuotų sporto varžybų ar azartinių lošimų dalyvis, tikslus, turinį ir pobūdį.

Inspektoriai taip pat vertina lošimą organizavusios bendrovės veiklą, lošimo taisykles, kitus žaidimo organizavimo požymius.

Gyventojai, deklaruosiantys pajamas, visuomet gali konsultuotis paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882. Išsami informacija apie turto ir pajamų deklaravimą pateikiama VMI interneto svetainėje www.vmi.lt, o norintieji pasitikrinti, ar privalo teikti deklaraciją, tai gali padaryti ir prisijungę prie VMI profilio socialiniame tinkle „Facebook“, pasirinkę paskyrą „Naudinga“ ir pasinaudoję programėle „Ar deklaruoti?“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.