Buvusių „Snoro“ vadovų byloje laukia papildomų dokumentų

Jungtinės Karalystės teismas,

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo.<br>V.Rudavičiaus nuotr.
Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo.<br>V.Rudavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2013, 10:00 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:38 AM

„Teismas nustatė terminą - lapkričio 20-ąją, iki kurio turi būti pateikti papildomi dokumentai, susiję su Europos Sąjungos arešto orderio procedūrų vykdymu Jungtinėje Karalystėje“, - BNS sakė Lietuvos pareigūnas, nenorėjęs viešinti pavardės.

Anot jo, dokumentus gali pateikti visos proceso šalys, ir priklausomai nuo jų, teismas spręs klausimą dėl ekstradicijos.  

Londono Vestminsterio magistrato teismo atstovas BNS pranešė, jog teismo posėdis prasidės trečiadienį 10 val. vietos laiku, tačiau negalėjo pasakyti, kas jame vyks. Jis taip pat negalėjo patvirtinti, ar byla trečiadienį bus baigta nagrinėti.

Anksčiau teismo atstovas BNS sakė, kad lapkričio 20 dieną ją numatoma galutinai išnagrinėti.

Lietuvos Generalinė prokuratūra yra pateikusi Europos arešto orderį dėl V.Antonovo ir R.Baranausko suėmimo, be to, ji yra pareiškusi jiems įtarimus pasisavinus apie 1,7 mlrd. litų „Snoro“ turto. Prokurorai taip pat yra apriboję įtariamųjų nuosavybės teises į 805 mln. litų vertės turtą.

Kitas Londono teismas šiemet vasarį atmetė V.Antonovo prašymus atidėti civilinio ieškinio nagrinėjimą, kol bus priimtas sprendimas dėl jo ekstradicijos bei dėl arešto orderio panaikinimo.

Buvęs „Snoro“ valdybos pirmininkas V.Antonovas ir vienas jo akcininkų R.Baranauskas šiuo metu gyvena Jungtinėje Karalystėje, kur laukia teismo sprendimo jų ekstradicijos byloje.

2011 metų lapkričio 16-ąją nacionalizuotam bankui „ Snoras“ bankroto byla iškelta tų pačių metų gruodžio 7-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.