Teismas atvertė muitininkų korupcijos bylą

Vilniaus apygardos teismas

Teisiamieji slėpė savo veidus ir stengėsi išvengti dėmesio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Teisiamieji slėpė savo veidus ir stengėsi išvengti dėmesio.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Nov 20, 2013, 1:41 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:29 AM

Teismas pradėjo nagrinėti bylą susipažindamas su kaltinamaisiais. Trečiadienio posėdyje dalyvauja visi kaltinamieji ir jų gynėjai. Pirmasis posėdis, kuriam pirmininkauja Algimantas Valantinas, turėjo įvykti dar praeitą savaitę, tačiau jame nepasirodė vieno iš kaltinamųjų gynėjų advokatas Arvydas Milutis.

Per tyrimą nustatyta, jog kai kurie Medininkų kelio poste dirbę pareigūnai, tikrinę į Lietuvą atvykstančius krovininius automobilius, iš vairuotojų už muitinės procedūrų įforminimą, t. y. už tiesioginių savo pareigų atlikimą, rinkdavo teisės aktais nenumatytas rinkliavas.

Įtarimai piktnaudžiavimu tarnyba pareikšti 33 muitinės pareigūnams. Trys muitininkai pripažino savo kaltę, dėl jų jau yra priimti ir įsiteisėję baudžiamieji įsakymai, kuriais jiems skirtos baudos. Vienas pareigūnas nuo baudžiamosios atsakomybės atleistas, nes padėjo atskleisti nusikalstamas veikas.

Baudžiamąją bylą sudaro 30 tomų dokumentų. Ją nagrinėja teisėjas Algimantas Valantinas.

Pernai gruodžio 5 d. Muitinės departamento Tarnybinių tyrimų tarnyba ir Muitinės kriminalinė tarnyba po ilgalaikio tyrimo sulaikė 30 Medininkų kelio posto korupcine veikla įtariamų pareigūnų.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, atliko Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų