Sulaikyti Biržų parduotuvių apiplėšimais įtariami jaunuoliai

Smulkieji Biržų prekybininkai, ne juokais išgąsdinti lapkritį įvykdytų plėšikų išpuolių, gali lengviau atsikvėpti. Policijos pareigūnai sulaikė du jaunuolius, įtariamus mažų parduotuvių apiplėšimais.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Nov 25, 2013, 10:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:23 AM

Šį mėnesį nuo plėšikų Biržuose nukentėjo dvi nedidelės parduotuvės. Lapkričio 9 d., apie 17 val. 10 min., į Pasvalio gatvėje esančią parduotuvę įbėgo du jaunuoliai, užsidengę veidus tamsios spalvos šalikais ir kepurėmis. Jie parvertė ant grindų pardavėją ir bandė atidaryti kasos aparatą, o to pavadryti nepavykus, pagrobę įvairių alkoholinių gėrimų bei cigarečių, pabėgo.

Lapkričio 18 d., apie 17 val. 20 min., panašiai nukentėjo Astravo g. esanti parduotuvė. Jaunuolis, užsidengęs veidą šaliku ir grasindamas peiliu parduotuvėlės savininkei, iš kasos aparato pagrobė apie 250 litų. Dar pribėgęs ir trenkęs moteriai kumščiu į veidą, jis pareikalavo nešaukti ir nesiskųsti. Sprukdamas lauk plėšikas dar sudaužė kelis alkoholinių gėrimų butelius.

Po šių išpuolių Biržų smulkieji prekybininkai įsibaimino. Kai kurie net svarstė galimybę sutemus nebedirbti, tačiau tokiu atveju patirtų nemažai nuostolių ar iš viso nutraukti veiklą. Todėl juos turėtų pradžiuginti žinia, kad policija sulaikė įtariamuosius.

Lapkričio 22 d. Biržų kriminalistai sulaikė šiais plėšimais įtariamus biržiečius – 18-metį V.K. ir septyniolikmetį. Už ginkluotą apiplėšimą jiems gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.