Neteisėtai Lietuvoje gyvenęs Nigerijos pilietis įkliuvo pareigūnams

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos Užsieniečių reikalų skyriaus pareigūnai aiškinasi Nigerijos piliečio gyvenimo aplinkybes Lietuvoje. Nigerijos pilietis P. O. buvo sulaikytas vykdant užsieniečių nelegalios migracijos prevenciją

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 27, 2013, 11:31 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 3:16 AM

Užsienietį į Migracijos valdybą pristatė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, šiam nepateikus asmens tapatybę ir pilietybę patvirtinančio dokumento. Nigerijos piliečiu prisistatęs asmuo turėjo tik vairuotojo pažymėjimą. Migracijos valdybos pareigūnai netruko išsiaiškinti, kad šalyje jis gyvena neteisėtai – Nigerijos piliečio P. O. leidimas laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje, išduotas 2010 metais teisėtos veiklos – verslo kūrimo pagrindu, galiojo iki 2012-ųjų.

Apklausiamas Migracijos valdybos pareigūnų, Nigerijos pilietis P. O. tikino pasą pametęs, negalėjo paaiškinti, kuo verčiasi Lietuvoje, koks yra jo pragyvenimo šaltinis ir kur gyvena. Šiuo metu jis yra sulaikytas 48 valandoms Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Areštinės ir konvojaus skyriuje iki bus išspręstas klausimas dėl jo teisinės padėties Lietuvos Respublikoje ir bus parengti dokumentai jo išsiuntimui iš šalies.

Nigerijos piliečio P. O. sulaikymo atvejis tik patvirtina Migracijos valdybos keliamą problemą apie vis sunkiau kontroliuojamą užsieniečių buvimą Lietuvos Respublikoje. „Tai dar kartą patvirtina, kad leidimo laikinai gyventi Lietuvos Respublikoje išdavimo sistema yra labai liberali, – sako Migracijos valdybos viršininkas Gintaras Bagužis. – Per metus tik Vilniaus mieste išduodama apie 2000 leidimų laikinai gyventi trečiųjų šalių piliečiams.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.