Televizijos laidoje – tikrasis H.Daktaro veidas

„Lietuvos ryto“ televizijos laida „Nusikaltimas ir bausmė“ pirmadieniui parengė laidą, skirtą garsiausiam visų laikų lietuviškos mafijos veikėjui Henrikui Daktarui. Įvadinėje laidoje apie Kauno Daktarų grupuotę „Daktarai. Pirmasis kraujas“ bus nuosekliai analizuojamas Henrikos Daktaro kriminalinis ir žmogiškasis portretas, tuo pačiu išsamiai peržvelgiant visą Daktarų gaujos susiformavimo, įsigalėjimo ir žlugimo istoriją.

Henrikas Daktaras, už savo kruvinus nusikaltimus nubaustas kalėti iki gyvos galvos, prieš savaitę Apeliaciniame teisme pasirodė kardinaliai pakeitęs įvaizdį.
Henrikas Daktaras, už savo kruvinus nusikaltimus nubaustas kalėti iki gyvos galvos, prieš savaitę Apeliaciniame teisme pasirodė kardinaliai pakeitęs įvaizdį.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 7:11 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 1:14 AM

Henrikas Daktaras, už savo kruvinus nusikaltimus nubaustas kalėti iki gyvos galvos, prieš savaitę Apeliaciniame teisme pasirodė kardinaliai pakeitęs įvaizdį. Bohemiško ilgaplaukio išvaizda, kuria jis stebino Lietuvą po to, kai buvo sulaikytas Bulgarijoje, nesuminkštino teisėjų širdžių ir neįtikino, kad Henrikas Daktaras yra meniškos prigimties filosofas, auka, su kuria susidorojo sistema.

Šiandien Henrikas Daktaras – apsikirpęs, nusiskutęs, pasipuošęs madingu kostiumu. O koks jis yra iš tikrųjų? Beširdis sadistas, traumuotas dar vaikystėje, kai bejėgiškai gniauždavo pyktį, kol girtas tėvas mušdavo mamą? O gal – atsidavęs tėvas ir vyras, klasikinis „teigiamo mafijozo“, mylinčio šeimą, kaip iš italų filmų apie mafiją, herojus?

Henriko Daktaro autobiografinės knygos citatos, paties iki gyvos galvos nuteisto nusikaltėlio anksčiau daryti interviu, kriminalistų pasisakymai, žmonos Ramutės liudijimai atskleis tikrąjį kruvinosios Daktarų grupuotės vadeivos veidą. Henriko keturių vaikų motinai Ramutei bus skirta ypatingai daug dėmesio – juk šios moters ištikimybės galėtų pavydėti net Italų mafijos atstovai.

Vis dėlto nuosekli Daktarų gaujos veiklos ir žlugimo studija atskleidžia esminę Henriko Daktaro gyvenimo dramą. Henytės įtikėjimas, kad yra visagalis ir nebaudžiamas, tebuvo iliuzija, o po dešimties metų niekas žiauriausių Kauno banditų net nebeprisimins, kaip nebeprisimena šiandien Gaidjurio ar Vertelkos. Išskyrus, žinoma, gaujos padarytų nusikaltimų aukas.

„Daktarai. Pirmasis kraujas“ – įvadinė laidos „Nusikaltimas ir bausmė“ serija apie Kauno Daktarų grupuotę – jau pirmadienį, 22.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.