Aštuoniasdešimtmetė sukčiams atidavė 10 tūkst. litų

80 metų klaipėdietė dėl savo patiklumo prarado visas savo santaupas --

80 metų klaipėdietė dėl savo patiklumo prarado visas savo santaupas -- 10 tūkst. litų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
80 metų klaipėdietė dėl savo patiklumo prarado visas savo santaupas -- 10 tūkst. litų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Dec 29, 2013, 4:55 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:16 PM

Į Klaipėdos policiją moteris kreipėsi tik tuomet, kai sužinojo, kad iš jos sąskaitos banke dingo pinigai. Moteris pasakojo, kad prieš keletą dienų jai paskambino neva finansinius nusikaltimus tiriantis pareigūnas ir pasakė, kad per jos sąskaitą banke plaunami pinigai.

Norėdamas pelnyti moters palankumą jis visų pirma pakvietė ją ateiti į finansinių nusikaltimų tarnybą. Bet, kaip ir tikėjosi, senutė pasakė, kad jai vaikščioti sunku. Tuomet ji padiktavo savo banko kodus.

Policijos pareigūnai nuolat ragina žmones būti apdairiems, aiškina, kad niekas neturi teisės prašyti nurodyti elektroninės bankininkystės kodų ar kitų asmens duomenų. Tačiau nuo telefoninių sukčių nukentėjusių žmonių nemažėja. Dažniausiai, kaip ir šiuo atveju, įkliūva garbaus amžiaus rusakalbiai žmonės.

Tačiau ant sukčių meškerės užkimba ir jaunesni. Lapkritį Klaipėdoje į policiją kreipėsi penki nuo telefoninių sukčių nukentėję klaipėdiečiai. Jie neteko beveik 30 tūkst. litų. Tarp apgautųjų - ir 21 metų vaikinas. Visiems jiems buvo aiškinama, kad per jų banko sąskaitas plaunami pinigai ir prašyta padėti tyrimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.