Užsieniečių registracijos centre susimušė 60 gruzinų ir vietnamiečių, yra sužeistų

Sekmadienio popietę Pabradėje įsikūrusiame Užsieniečių registracijos centre gyvenantys gruzinai ir vietnamiečiai sukėlė masines muštynes.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Steponėnė

Dec 29, 2013, 4:23 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:18 PM

Nesutarimai prasidėjo tarp kelių skirtingų tautybių vyrų, o jiems kibus į atlapus, tautiečių ginti puolė ir kiti gyventojai. Iš viso kumščiais mojavo apie 60 žmonių.

Per masines muštynes keturi užsieniečiai buvo sužaloti, du iš jų išvežti į ligoninę.

Užsieniečių registracijos centro vadovas Remigijus Volikas patvirtino, kad muštynėse dalyvavo vien vyrai. Pasak jo, konfliktas kilo dėl buitinių nesutarimų, o tai dar paaštrino kalbos barjeras, mat gruzinai ir vietnamiečiai nekalba jokia ta pačia kalba.

Kiek rimti nukentėjusiųjų sužalojimai dar nežinoma, tačiau pašnekovas užsiminė, jog gydytojai planuoja nukentėjusiesiems netrukus leisti grįžti į prieglobsčio ieškančių užsieniečių centrą.

Užsiplieskusius vyrus centro darbuotojams pavyko nuraminti dar iki atvykstant policijos pareigūnams. Jie atvažiavę rado beveik visus bendrabučio, kuriame apsistojęs 81 asmuo, gyventojus susodintus ant grindų.

Nė vienas asmuo nebuvo sulaikytas.

Tačiau R.Volikas patvirtino ketinantis imtis saugumo priemonių. „Dalį asmenų planuojame izoliuoti nuo kitų bent kelioms paroms“, - sakė jis.

Tai jau nebe pirmas kartas, kai skirtingų tautų atstovai Užsieniečių registracijos centre sukelia muštynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.